Årets bedste gudstjeneste

KIRKEN: “Årets bedste gudstjeneste” kalder forhenværende sognepræst Agnethe Zimino gudstjenesten i Korsvejskirken Skærtorsdag.

Korsvejskirken – årets bedste gudstjeneste.. (Foto: Finn Edvard)

Af Agnethe Zimino

Lige hjemkommet fra en mageløs skøn Skærtorsdags-gudstjeneste i Korsvejskirken føler jeg trang til at skrive lidt til Amagernyt.dk om denne “årets bedste gudstjeneste”.

En gudstjenest-liturgi udarbejdet til Skærtorsdag i Kastrup Kirke for mange år siden af tidl. provst Palle Thordal.

Amagerlands nu pensionerede provst var nok den første i Danmark, som indførte en gudstjeneste til Skærtorsdagaften, hvor et festmåltid er direkte indlagt midt i selve gudstjenesten efter prædikenen og nadveren. Gudstjenesten slutter så med bøn, velsignelse, salmesang og postludium.

Sad omkring dækkede borde
Nu sad vi så omkring smukt dækkede borde i Korsvejskirken, hvor denne specielt skønne gudstjeneste også har vundet indpas som en fast tradition gennem nu mange år.

Prædikenen blev holdt af sognepræst Miriam Joensen. Hendes prædiken var et stærkt budskab om bl.a. den ensomhed, som Jesus måtte have følt og oplevet ved tanken om alt det, han vidste, ville ske efterfølgende. Disciplene ville svigte ham på forskellig vis. Et kys, som ellers er et kærligheds tegn, blev tegn på forråelse og ondskab. Disciplen Peter ville nægte, at han kendte Jesus. Men trods disse forfærdelige svigt så blev Jesus i lidelsen, ja, han døde på et kors, som var den forfærdeligste form for tortur.

Jesus flygtede ikke, som vi måske ville have gjort, men han gav os alle sin kærlighed – også dem, der svigtede ham, løftet om sin tilgivelse og nåde!

Dermed stiftede han – ikke et ensomhedens fællesskab – men et kærlighedens fællesskab, som vi nu måtte være en del af.

Det dejligste måltid
Efter prædikenen, nadver og smuk musik under ledelse af organist Ole Reuss Schmidt og kirkens kor blev der serveret det dejligste måltid med flødekartofler, lamme- og kalvesteg, to slags lækker salat og forskelligt andet tilbehør.

Fællesskabet var godt, og der var god mulighed for at stifte nye bekendtskaber. En god flok var mødt frem.

Velkommen næste år
Korsvejskirkens helt fantastiske menighedsrådsformand Stina Carlberg mødte de mange kirkegængere med et hjertelig velkommen, da vi kom, og vi tog glade hjem efter en meningsfyldt Skærtorsdagaften. Vi var dejligt mætte – både på legeme, sjæl og ånd.

Hvis du ikke var der, så husk at aftenen gentages næste år Skærtorsdag 2025. Du er helt sikkert hjertelig velkommen!

Glædelig påske!

 

 

Seneste artikler

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen.

 
 

Fik du læst?