Gurli – en af de mange frivillige fra Amager

GI’R EN HÅND: Gurli Koch fra Amager samlede ind til “BørneTelefonen” og “Ungerådgivningen Hørt”, da Børns Vilkår holdt landsindsamling.

Gurli Koch

 

Af Lene Dam Jørgensen

Gurli Koch var en af de mange frivillige på Amager, der samlede ind til Børns Vilkår ved den store indsamling fornylig.

”Alle var utrolig venlige, da vi ringede på, men der var også mange steder, hvor der ikke var nogen hjemme, ligesom der var opgange. vi ikke kunne komme ind i. Alle dem, der var hjemme, skal have kæmpe ros. De fleste ville støtte  – og de, der ikke gjorde, fik en pjece,” siger Gurli, der samlede ind i Parmagade og mødte venlige mennesker alle steder.

Helt tilfældigt
”Det var helt tilfældigt, at jeg blev indsamler. Børns Vilkår ringede mig op og spurgte, om jeg ville være indsamler. Det sagde jeg ja til. Det er enormt vigtigt, at vi har BørneTelefonen til børn og unge og Ungerådgivningen Hørt. Der er mange, der har det svært i livet og det er vigtigt, at børn og unge har nogle steder at ringe hen,” siger Gurli og fortsætter:

Børn og unges problemer
”Det ser jeg også som pædagog igennem mange år. Det er rart, at børn og unge har nogle steder, hvor de kan snakke. Det kan være i forhold til ensomhed, noget som de har opleve i familien, kulturelle forskelligheder, som vi også har her i landet, at de bliver mobbet  – eller hvad der sker i deres liv. Bare det at børn og unge ved, at der er et sted, som de kan få kontakt til, er meget vigtigt ”

Mobning og forældrene
Gurli fortæller om den nye tendens, der er inden for mobning, mobning på internettet, hvor nogle bliver offentligt chikaneret  – en form for mobning, som kan være meget voldsom for den, det går ud over.

Hvis børn og unge  ikke  kan snakke med deres forældre, er det rart, at der er et sted, hvor de kan snakke med nogen andre om det. Hun tilføjer, at hun tror, at størstedelen kan tale med deres forældre, men også at nogle synes, at det er flovt. Her er BørneTelefonen vigtig.

Mobiltelefonen fylder for meget
”Jeg tror også, at mobiltelefoner fylder rigtig meget. Mobiltelefonerne tager mere over desværre – også for børnene selv, for det er jo også en del af deres hverdag,” siger Gurli, der fortæller, at der dog også er kulturelle forskel. Nogle børn får en mobiltelefon meget tidligt, mens andre får den senere, da der er ikke råd til den.

Ungerådgivningen Hørt
”Ungerådgivningen Hørt” er også meget vigtig. Her får de unge en rigtig god rådgivning. Indimellem har børn brug for ikke at blive journaliseret, men bare få noget rådgivning. Det har de unge mennesker brug for i dag,” slutter Gurli.

Gurli er 67 år og bor på  Amager. Hele sit liv har Gurli haft med børn at gøre. Hun er pædagog og har arbejdet på børnehjem. Hun har også været spejder og spejderleder.

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt Sjællandsmesterskaberne i gokart.

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »