Kastrup-svømmer klar til paralympisk debut

Alexander Hillhouse fra Kastrup har med imponerende bedrifter svømmet sig til PL i Paris denne sommer.
Alexander Hillhouse står sammen med landstræner Brian Marshall og er nu blevet udtaget til de Paralympiske Lege. Foto: Nguyen Tuan
Alexander Hillhouse står sammen med landstræner Brian Marshall og er nu blevet udtaget til de Paralympiske Lege. Foto: Nguyen Tuan

Den 20-årige svømmestjerne Alexander Hillhouse fra KVIK Kastrup er officielt udtaget til de Paralympiske Lege i Paris, hvor han får sin debut på den internationale paralympiske scene denne sommer.

Efter at have imponeret ved verdensmesterskaberne med to bronzemedaljer i 2022 og en sølvmedalje i 2023, er han nu klar til at tage sin præstation til det næste niveau.

Under Danish Open i Bellahøj slog Alexander Hillhouse personlige rekorder i 100 m og 200 m butterfly, hvilket sikrede ham en plads på det danske paralympiske hold.

»Jeg er meget stolt af at blive udtaget til PL. Det er en kæmpestor drøm, og jeg glæder mig til at repræsentere Danmark i Paris,« fortæller den begejstrede svømmer til Dansk Idrætsforbund, der har videreformidlet nyheden til Amagernyt.

Nicklas Bjaaland, der er chef de for den danske paralympiske delegation, udtrykker stor optimisme omkring Kastrup-svømmerens potentiale:

»Selvom han kommer til Paris som debutant, har han været igennem en forrygende udvikling og har en stribe flotte resultater med sig i bagagen. Hans kåring som Pressalit Årets Para-atlet i 2023 er et klart bevis på hans evner,« forklarer han.

Ingen siden Rio

Alexander Hillhouse’ udtagelse markerer en vigtig milepæl, da han bliver den første danske atlet med et udviklingshandicap til at deltage i de Paralympiske Lege siden 2016. Han konkurrerer nemlig i den såkaldte S14-klassen for atleter med udviklingshandicap.

En medalje i Paris vil derfor ikke bare være en personlig triumf, men også en stor bedrift for Danmark, som ikke har vundet en paralympisk svømmemedalje siden Rio 2016.

Michael Møllgaard Nielsen, der er sportschef for Parasport Danmark, er fuld af forventning:

»Alexander elsker at træne og at konkurrere. Han har stærke personer omkring sig og en opskrift på succes. Vi håber, at mange flere talentfulde atleter med udviklingshandicap vil følge hans eksempel,« siger han til Dansk Idrætsforbund.

Forberedelserne til de Paralympiske Lege intensiveres i maj, hvor Hillhouse vil begynde sin optrapning til konkurrencerne, der starter den 29. august i Paris.

Fakta om Alexander Hillhouse:

Sportsgren: Svømning
Klassifikation: S14
Alder: 20 år
Handicap: Udviklingshandicap
By: Kastrup
Klub: Kvik Kastrup
Resultater: VM-sølv i 100 m butterfly (2023), VM-bronze i 100 m ryg og fly (2022)
Udmærkelser: Pressalit Årets Para-atlet (2023)
Tidligere PL-deltagelser: Debutant

De Paralympiske Lege i Paris lover at blive en spændende tid for alle deltagere og specielt for danske atleter som Hillhouse, der er sat til at gøre en markant forskel. Med en solid forberedelse og et stærkt team i ryggen, er alt muligt for denne unge svømmestjerne.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »