Dansk festdag på rådhuset

Torsdag var en festlig dag på Tårnby Rådhus, hvor 18 borgere officielt blev en del af det danske samfund under den halvårlige Grundlovsceremoni.
Det obligatoriske håndtryk med borgmesteren.
Det obligatoriske håndtryk med borgmesteren.

I selskab med borgmester Allan S. Andersen, der var i sit es med velkomsttale og lykønskninger, blev de nye statsborgere hyldet. “Det er jer 18, der er hovedpersonerne i dag,” sagde Andersen og udtrykte sin glæde ved at byde de mange nationaliteter velkommen.

På pladsen foran rådhuset og inden døre bød dannebrogsflag og blomster de nydanskere velkommen, mens musikken fra Nanna og Jacob fra musikskolen tilføjede en ekstra dimension til den stemningsfulde begivenhed. Med beviset for dansk statsborgerskab og en udgave af TrapDanmark-bogen om Tårnby kunne de stolte borgere forlade rådhuset, klar til at fortsætte fejringen af deres nye nationalitet.

Ceremonien var ikke kun en formalitet, men også en dag fyldt med glæde og fællesskab, hvor familier og venner samledes for at støtte og fejre. Med både børn og biler klædt i rødt og hvidt blev dagen et levende billede på det mangfoldige og inkluderende fællesskab, der karakteriserer Danmark.

Grundlovsceremonien var en festdag med masser af flag.
Grundlovsceremonien var en festdag med masser af flag.
Borgmester Allan S. Andersen holder tale.
Borgmester Allan S. Andersen holder tale.
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »