Radikal spids melder sig ind i Sydamagerlisten

Michael Rachlin forlader Radikale efter 25 år for Sydamagerlisten, uenig i partiets udenrigspolitik.

Af Rasmus Mark Pedersen

Michael Rachlin, der hidtil har arbejdet på at skaffe en plads i byrådet til de radikale, har meldt sig ud af partiet. I stedet for erklærer han sig enig med Sydamagerlisten.

I et længere facebookopslag forklarer han, at det ikke er én ting, der har ført til udmeldelsen.

»Da jeg endelig sendte min udmeldelse i fredags, føltes det ikke længere svært. Men som en lettelse.«

Men det står dog klart, at det specielt er udenrigspolitikken, der fører til, at han melder sig ud efter 25 års medlemskab.

»Partiet er gået væk fra en linje, hvor man balancerede hårfint i holdningen til Israel og Palæstina – til nu at have en holdning, der ret entydigt lægger skylden for krigen på Israel,« skriver han i opslaget.

Michael Rachlin er redaktør og kommunikationsansvarlig i Det Jødiske Samfund, og han lægger ikke skjul på, at han har det meget svært med dele af det radikale bagland, ligesom et tweet fra den radikale leder fik bægeret til at flyde over.

Lokalpolitisk understreger han, at: »Hvis det ikke havde været for de lokale, radikale ildsjæle her i Dragør og Tårnby, havde jeg aldrig sagt ja til at stille op til folketingsvalget i 2022 – eller holdt ud så længe.«

»Vi har en liste – Sydamagerlisten – der én til én mener det samme, som jeg, i forhold den politik, som er tættest på dig og mig: Hvordan vi får den lokale velfærd, infrastruktur, skoler, børnehaver, som vi fortjener.«

Derfor har han nu meldt sig ind der.

Om han får en lokalpolitisk rolle, er ikke til at vide
endnu.

Michael Rachlin fremlægger sine synspunkter under deltagelse i vælgermøde op til valget i 2022. Arkivfoto: Hans Jacob Sørensen.
Michael Rachlin fremlægger sine synspunkter under deltagelse i vælgermøde op til valget i 2022. Arkivfoto: Hans Jacob Sørensen.

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »