Talentfulde unge opnår topniveau i Cambridge Engelsk

En særlig diplomoverrækkelse har netop fundet sted på Ørestad Gymnasium. 20 af gymnasiets elever, har nemlig bestået deres kursus i Cambridge Advanced English med meget imponerende resultater.
Cambridge Advanced English-holdet med deres diplomer.
Cambridge Advanced English-holdet med deres diplomer.

Cambridge Advanced English er, som navnet antyder, et avanceret engelskkursus, der er godt at have på CV’et, hvis man har planer om at studere eller arbejde i udlandet.

På Ørestad Gymnasium udvælger man hvert år 20 elever, der får økonomisk tilskud til at tage kurset.

Lasse Lind Henriksen, der er engelsklærer på gymnasiet forklarer, at Cambridge Advanced English er et eftertragtet kursus for mange elever. »Certifikatet er anerkendt af 25.000 arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner og regeringsagenturer på verdensplan, så det er godt at have med i bagagen, når man forlader gymnasiet,« fortæller han. 

Begejstring blandt eleverne

Emilie Gaare Andersen og Kamille Liv Kamper, der begge går i 2.g, er to af eleverne, der var med på kurset. De er glade for, at deres gymnasium prioriterer talentaktiviteter, som Cambridge Advanced English.

»Jeg synes, det er megafedt at få mulighed for at tage certifikatet, allerede mens jeg går i gymnasiet, så jeg ikke skal bruge tid på det i mit sabbatår,« siger Emilie Gaare Andersen.

Kamille Liv Kamper, der drømmer om at læse til mediciningeniør, er enig: »Jeg vil gerne tage en uddannelse, hvor man skal læse et semester i udlandet og skal vise nogle certifikater for at blive optaget, så på den måde, er det en klar fordel, at få kurset overstået allerede mens man går på gymnasiet.« 

Imponerende præstationer

Lasse Lind Henriksen, har været ansvarlig for kurset i mange år, men er i år ekstra imponeret over sine 20 elever, der netop har bestået kurset og opnået meget flotte niveauer. 

»Det forløb, vi kører, er opbygget efter, at eleverne skal opnå det niveau, der hedder C1, som er det næsthøjeste niveau. Men i år var de faktisk så dygtige på holdet, at halvdelen formåede at få C2, som er det højeste niveau. Så det var vanvittigt flot,« fortæller Lasse Lind Henriksen.

Emilie Gaare Andersen, Kamille Liv Kamper og resten af holdet er ikke kommet sovende til de flotte resultater. De har nemlig haft ekstra engelskundervisning på gymnasiet, ud over deres sædvanlige timer.

»Vi har haft en lang række moduler, der forberedte os på korrekt engelsk brug,« forklarer Kamille Liv Kamper.

»Heldigvis lå undervisningen i skoletiden, men skemaet blev lavet, så det ikke gik ud over vores øvrige undervisning,« supplerer Emilie Gaare Andersen.

Fokuseret sprogundervisning

Den undervisning, eleverne har mødt på kurset, har været anderledes end det, de normalt vil møde i engelskundervisningen, da Cambridge Advanced English kurset udelukkende handler om ens sprogkundskaber.

»Forskellen er, at det engelsk, du normalt har på gymnasiet, vil være bundet op på litteratur, historie, samfundskundskab, kultur og lignende, hvorimod, at du på Cambridge-kurset ene og alene bliver vurderet på dine sprogkundskaber,« forklarer Lasse Lind Henriksen.

Undervisningen bliver varetaget af Lasse Lind Henriksen og hans kolleger, der alle har taget et særligt Cambridge-kursus, så de er certificerede til at undervise på det niveau, der kræves.

Anbefalinger fra eleverne

Emilie Gaare Andersen og Kamille Liv Kamper anbefaler, at man som gymnasieelev overvejer at ansøge om at komme med på kurset, hvis man er glad for engelsk.

»Mange kan blive skræmt af navnet, fordi det hedder noget med Cambridge og derfor lyder lidt svært. Men hvis man i forvejen er nogenlunde til engelsk og kan lide sproget, så er det ikke så slemt,« fortæller Emilie Gaare Andersen, som påpeger, at man har mulighed for at forberede sig til kurset via Cambridges hjemmeside.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?