Nu kommer dåen til Dragør

Et nedlagt hegn betyder dådyr i Kongelunden og på marker.

Naturstyrelsen planlægger at fjerne det gamle militærhegn langs Kanalvej på Kalvebod Fælled.

Sker det, vil det medføre, at dåvildtbestanden, som nu opholder sig på fælleden, vil kunne sprede sig til Kongelunden og markerne på det sydlige Amager.

Formålet med fjernelsen af hegnet er at forbedre tilgængeligheden for cyklister og kørestolsbrugere, der nu er begrænset til enkelte låger.

Fjernelsen forventes også at forskønne området og øge biodiversiteten, da dåvildtet vil kunne græsse i Kongelundsskoven og skabe nye mikrohabitater.

Dyrevelfærden vil også forbedres, da dåvildtet får mulighed for at finde tørt leje og naturlig føde i Kongelunden – især i takt med at stigende vandmængder på grund af klimaforandringer skaber udfordringer.

Derudover vil besøgende på Amager få bedre muligheder for at opleve dåvildtet i naturen, meddeler Naturstyrelsen til Dragør Kommune.

Som ulemper ved fjernelsen nævnes risikoen for markskader på afgrøderne omkring Kongelunden og en øget fare for påkørsler. Naturstyrelsen anbefaler pga. faren for påkørsel yderligere hastighedsbegrænsninger på vejene i området, men det vides ikke om deres anbefaling vil blive fulgt.

Dragør og Tårnby Kommuner har mulighed for at afgive høringssvar, før Naturstyrelsen søger Miljøstyrelsen om tilladelse til at nedtage hegnet.

Klima-, By- og Erhvervsudvalget støtter projektet på grund af fordelene, det skaber, for både biodiversitet og dyrevelfærd.

Dåvildt vil få bedre mulighed for at brede sig til blandt andet Dragør, hvis Naturstyrelsen får lov til at fjerne det gamle militærhegn på Kalvebod Fælled. Arkivfoto.
Dåvildt vil få bedre mulighed for at brede sig til blandt andet Dragør, hvis Naturstyrelsen får lov til at fjerne det gamle militærhegn på Kalvebod Fælled. Arkivfoto.
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?