Olsen-bandens store kup (Nordisk Film : 1972)

Det kan af og til være lidt svært at huske, hvor episoder fra Olsen-bande filmene hører hjemme i de 14 rigtige film. Det er 50 år siden man begyndte optagelserne til den første film i serien. Her ser man bl.a. Bogø Havn i et længere afsnit.

I film nr. 4 ser man flere lokaliteter fra Sydamager.

Det er den film, hvor banden røver en pengetransport fra Handelsbanken i gaden ”Ved Stranden”. Man har skåret hul i bunden af vognen, medens den var på værksted.

Der er også fine oplevelser på Hotel Sheraton med ”Kongen og Knægten”, der bruger mange penge. Der er flere forviklinger bl.a. på den gamle badeanstalt Helgoland.

1971-1972. De tre bandemedlemmer skal til København. Så tager man ”linie 6” fra Kirkevej.
I 2006 er stoppestedet på Kirkevej ændret og linie 6 har aldrig kørt i Dragør.

På et tidspunkt befinder banden sig i Dragør, hvor de stiger på linie 6 på Kirkevej over for Parcelforeningen Maglebylund.

Kriminalbetjent Mortensen er på sporet samme sted og man ser ham cykle forbi en af de ældre grønne telefonbokse, da han fra Kirkevej kører ind ad indkørslen til gården Alléenlyst.

1971-1972. Kriminalassistent Mortensen er på sporet af banden. Her er Jesper Langberg på cykel ind til Kirkevej 109, det senere ”Thimandsvænget”.

Lokale i Dragør omtalte den gård som ”Anden Bondegård”. (Nuværende Thimandsvænget 21-31). Morsomt at instruktøren Erik Balling har fået anbragt en af de gamle telefonbokse fra 1934 på Kirkevej.

I samme film ser man også kriminalbetjent Mortensen blive lagt i spændetrøje. Det er optaget ved et skur tæt ved Tømmerupvej for enden af bane 04L.

Yvonne Jensen (Kirsten Walther) sidder i bygningen og skriver tale til konfirmanden.
Samme sted i 2008. Fægårdsvej ved Tømmerupvej, hvor optagelserne foregik i 1971-72 umiddelbart efter at bane 04L-22R var anlagt.
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?