John Mogensen i Dragør, Del 2 af 2

Fra rækkehus til større villa

Ved årsskiftet 1976/77 beslutter familien Mogensen at købe et nyt større hus.

 Villa ”Diana” nord for gl. Dragør by er til salg. En villa opført i 1917 på Stationsvej 39 på hjørnet af Fristrands Allé.

Som de lokale siger. ”Lige over for Grushullerne og nabo til Villa Hof”. I dag er adressen Fristrands Allé 1A.

Villaen er på næsten 190 m2 med halv kælder, så der er tre gange som meget plads i forhold til Jægervej, hvor de har boet i 15 år.

April 1977

Lørdag den 9. april 1977 har John Mogensen optrådt i Køge og senere på dagen kommer han ned på Færgegården for at nyde en grapetonic med snaps. På et tidspunkt griber han fat i tjeneren, som han kender godt og siger: ”Old timer – jeg er færdig”.

Da han rejser sig op og går mod udgangen falder han om. Køkkenchefen og personale kommer til og hjælper ham ud i køkkenchefens vogn. Han bliver kørt den korte strækning hjem til Ruth.

Det er ikke helt nemt. John Mogensen er ikke nogen letvægter, men han kommer hjem, hvor Ruth i dagligstuen forgæves forsøger at få liv i ham. Kunstigt åndedræt hjælper ikke og senere bliver han med en tilkaldt Falck-ambulance kørt på hospitalet, hvor man konstaterer: Blodprop i hjertet.

Den 48 årige John Mogensen bliver bisat fra Store Magleby Kirke ugen efter. Eugen Tajmer og Bjarne ”Liller” er med til at bære kisten og Papa Bues Orkester spiller ”Nyboders pris” og ”Sleepy Time Gal” i kirken.

I følget ser man bl.a. Grethe og Jørgen Ingemann, June og Peter Belli, Maria Stenz, Svend Skipper, Dario Campeotto, Otto Brandenburg samt Lise og Poul Reinau.

John Mogensen kendte bl.a. Otto Brandenburg og Papa Bue Jensen fra den tid, hvor de holdt nogle ”små” fester i Villa Strandvang på Nordstranden i Dragør.

Gravstedet

Mange har lagt vejen forbi hans gravsted på kirkegården i Store Magleby og pludselig i 2016 er gravstenen væk. Havde Ruth ikke mere råd til gravstedet? Men forklareingen er mere enkel.

Ruth, født Havemark, døde i Randers den 10. december 2015. Hun boede en overgang i Spanien, men flyttede for ca. 20 år siden tilbage til Danmark. Nu er hendes navn med på den genopsatte gravsten.

I begyndelsen af marts 2018 præsenterer Ole Bornedal sin nye film om John Mogensen.

Følger den beskrivelserne i bøgerne eller er der tilsat lidt kunstnerisk frihed?

Villa Diana. Stationsvej 39. Nu Fristrands Allé 1A. John Mogensen nåede kun at bo i sit nye hjem i få måneder.
Den oprindelige gravsten på Store Magleby Kirkegård. (Arkiv: www.Gravsted.DK).
Henrik Vesterberg har samlet nyt materiale om John Mogensen. I 2014 udgav han bogen ”Så længe jeg lever”, der bygger på nyt stof og Toft-Nielsens tidligere bog.
I begyndelsen af 2016 var John Mogensens gravsten pludselig væk. Men da den blev genopsat fra det en renoveret sten nu også med Ruths navn. (Arkiv: www.Gravsted.DK)
Ole Bornedal har lavet filmen ”Så længe jeg lever”. John Mogensen spilles af Rasmus Bjerg og filmen får premiere den 8. marts 2018.

Konkurrence:

Vær med i konkurrencen om 10×2 billetter til premieren på filmen “Så længe jeg lever” i Dragør Bio, torsdag d. 8. marts kl. 20.00. For at deltage skal du “like” og dele opslaget i Facebook gruppen DragørNyheder og tagge den person du vil invitere med ind og se filmen i Dragør Bio. Tirsdag d. 6. marts trækker vi lod blandt alle deltagere og meddeler hvem de 10 heldige vindere af 2 billetter er.  

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »