Team Rynkebys Skoleløb

Fredag den 23. marts – dagen før skolernes påskeferie – deltog mange elever fra Store Magleby Skole i Team Rynkebys skoleløb.

Løbet er Nordens største velgørenhedsløb og foregår samme dag i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Alle havde mulighed for at tegne små sponsorater til Børnelungefonden.

Løbet foregik om eftermiddagen på en kilometerbane omkring skolen og varede omkring en time.

23. marts 2018 kl. 12.47. Mange løbere på Lundestien syd for Store Magleby Skole. Foto: Dines Bogø

Om Team Rynkeby Skoleløbet
Team Rynkeby Skoleløbet er et motions- og velgørenhedsløb, hvor skoleelever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme.
Løbet, der organiseres af Team Rynkeby Fonden, afvikles på alle skoler fredag den 23. marts 2018 – fredagen før påskeferien.

Motion, fællesskab og velgørenhed
Ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet gør eleverne ikke alene noget godt for sig selv. De bliver også en del af et stort, nordisk fællesskab, der på tværs af klasser, skoler og landegrænser er med til at gøre en mærkbar forskel for børn med kritiske sygdomme.

Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb (eksempelvis 2 kroner) per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

Pengene indbetales direkte til Team Rynkeby Fonden via et unikt MobilePay-nummer, som hver skole får stillet til rådighed af Team Rynkeby Fonden. I Danmark doneres alle indsamlede midler ubeskåret til Børnelungefonden, der forpligter sig til at bruge mindst 70 procent af midlerne til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. Resten af pengene går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information. I Sverige, Norge og Finland doneres pengene ubeskåret til lokale børnekræftorganisationer.

Kan bruges i undervisningen
Team Rynkeby Fonden ønsker samtidig at gøre det muligt for skolerne at benytte deres deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet som afsæt til et undervisningsforløb om kritisk sygdom blandt børn – sygdomme der kan gøre det svært for børnene at deltage i fællesskabet i skolen og i værste fald være livstruende.

Derfor har Team Rynkeby Fonden i samarbejde med de lokale samarbejdsorganisationer i hvert enkelt land udviklet et mindre undervisningsforløb målrettet forskellige alderstrin, som lærerne frit kan benytte i undervisningen.

Det er gratis at deltage
Rynkeby Foods A/S og God Morgon dækker alle omkostninger i Team Rynkeby Fonden, og derfor er det gratis for skolerne at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet.
Inden løbet sørger Team Rynkeby for, at skolerne modtager juice fra Rynkeby, støttearmbånd, plakater, forældrebreve, sponsorsedler og diplomer til alle deltagere. Team Rynkeby Fonden håndterer desuden alle sponsorater via elektronisk pengeoverførsel uden om skolerne (via MobilePay eller via Team Rynkebys website).

 

 

Seneste artikler

Til på tirsdag kan man søge om støtte til skolestart.

Skolestarthjælp fra Dansk Folkehjælp

Skolestartshjælp kan i år søges til på tirsdag den 30. april. Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Skolestartshjælp. Projektet har til formål at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres uddannelsesforløb.

Eleverne på Ørestads Gymnasium fremviser diplomet dra Red Barnet. Foto: Ørestad Gymnasium.

Kagesalg for en god sag

Elevudvalgene på Ørestad Gymnasium får som regel lov til at indfri deres ønsker og prøve ting af, hvis de får en god idé. Det førte til, at en gruppe elever fra gymnasiets kulturudvalg, på kun to spisepauser, samlede over 6.000 kr. ind til Red Barnet. Pengene tjente de på at sælge kage.

Foto: TorbenStender.

Trippeludstilling

Udstilling med Yvonne Wiese, Bettina Fellov og Pia Sharah i Dragør Havnegalleri.

 

Fik du læst?