Revyen “Vores egen egenart” – 1978

Som tidligere omtalt i DragørNyheder.dk har holdet bag “Dragør Revyen” besluttet at ryste posen. Dragør faldt ud af posen og i fremtiden skal en ny og større “Amager Revyen” løfte arven.

Dines Bogø tager os en tur med tilbage til 1978 og “Vores egen egenart”.

I februar for 40 år siden rullede latteren i salen på ”Skolen ved Vierdiget”.

Revygruppen præsenterede 26 afsnit primært med lokale indslag. Som i tidligere år var det medlemmer af Kommunalbestyrelsen, der var ”ofrene”.

Forsiden fra 1978. Man ændrede revytitlen til ”Vor egen egenart”. Mente revyforfatterne, at befolkningen på Sydamager er mere ”specielle” end andre?

Det var også fire år siden dengang, at Dragør blev sammenlagt med Store Magleby eller var det omvendt?

Fælleskommunens første borgmester Albert C. Svendsen måtte igen det år stå for skud i flere numre.

På første og anden række ses Kommunalbestyrelsens medlemmer, der bestemt ser ud til at more sig, selv om de blev drillet ret kraftigt.

På første og anden række ses Kommunalbestyrelsens medlemmer, der bestemt ser ud til at more sig, selv om de blev drillet ret kraftigt.

Søvang havde problemer, fordi de lå så ”langt væk”. Der er få kvinder i Kommunalbestyrelsen og det spøges der underfundigt med.

Farvehandleren hedder her 40 år efter stadig Palm Steffen. Dog er det junior, der har overtaget og flyttet forretningen. At vi siger, at Jørgen har haft ”ophørsudsalg” i nu næsten 25 år er en lokal joke.

Salon Bresemann eksisterer, men er også flyttet. De håndskrevne tal angiver, hvad den størrelse annonce, skal koste i det endelige revy-program.

Bageren/konditoren på Kongevejen 13 hed tidligere Emil Scheller og Alfred Clausen. I 1978 er det Iversen, der var kendt for det morsomme slogan om den bedste bolle. Selvfølgelig stadig med det gl. tlf. DRAGØR NR. 18 fra Schellers tid i Store Kongensgade, som det hed dengang. Tlf.nr. er bevaret i dag hos Laura Ella på samme adresse.

En af revyforfatterne er nyt KB-medlem for liste-T, så der er ekstra hip både til konservative og socialdemokrater. Medierne, i form af lokal- og landsblade blev drillet. Dragør-Limhamn færgen var selvfølgelig også omtalt.

26 numre. De fleste med en lokal vinkel.
Skuespillere, instruktør og øvrige aktører ”bag scenen” hyldes.
Borgmesteren takker for endnu en god revy.
Den lokale radioforhandler Jørgen Clausen, der startede på Lundevej i Store Magleby i 1966, var aktiv på Kongevejen i næsten 40 år. Forretningen eksisterer stadig, med ny indehaver, på den anden side af gaden.

(Fotos og annoncer er fra Lis og Helge Helsfeldts arkiv)

Revyen fremover – bliver den opdelt?
I år var der ingen revy på Dragør Fort. De sidste år har det været ”Revy i Dragør” mere end ”Dragør-Revyen”.

Mange savner de gamle revyer, hvor byens kendte blev godmodigt grillet. Umiddelbart skulle man tro, at der var emner nok.

Dragør Revyforeningen skriver, at der skal ske noget nyt. Man har rystet posen og forventer noget nyt og større. Flere fra det gamle revyhold starter end ”Amagerrevy” og der er indkaldt til stiftende generalforsamling i Sundby den 12. april 2018.

Hvad der efterfølgende skal ske med ”Revyen i Dragør” afklares måske på Dragør Revyforenings generalforsamling den 7. juni 2018.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?