Dragør – Sommerfoto fra 1933

Sommeren er over os i disse dage, men det var den også i 1933 hvor Arne Jacobsens store funkis badeetablissement lige var åbnet.

Arne Jacobsens Badeetablissement fra 1932/1933.

Bademester Sander har flyttet sin badeanstalt fra Rønne Allé til Sydstranden.

Sommerfoto (luftfoto over Dragør anno 1933)

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE DET I HØJ OPLØSNING. (Foto: Det Kgl. Bibliotek)

Der er mange gæster tæt ved Krudthus VI (Krudttårnsvej 31) , ved Sylten og langs hele kysten til Dragør. Strandjægervej og Sdr. Strandvej bliver først anlagt omkring 1950, så Engvej er vejen ”sydpå”.

Bøndernes gl. tangvej (Søndre Tangvej) ses tydeligt i forgrunden. Flere steder ligger der lærred til blegning. Træbroen ”Kongens Bro” (1917-1953) mellem Strandlinien og Dragør Fort er let genkendelig.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »