Bognyt: Amagers Kulturhistorie er på gaden

Museum Amager har netop sendt første bind af en antologi med fem spændende artikler om Amagers Kulturhistorie på gaden. Årets mandelgave siger de selv – måske får de ret.

Om bogen:

Et statsanerkendt museum har pligt til at publicere forskning inden for sit felt. Derfor har Museum Amager arbejdet på at etablere en forskningsantologi, som skal udkomme med jævne mellemrum, når der er samlet artikler sammen. Første bind i denne serie er netop udkommet, meddeler Museum Amager.

1. bind af Museums Amagers Forskningsantologi er netop udkommet. Foto: Museum Amager

De fem artikler er alle blevet fagfællebedømt, og de har dermed været igennem en lang redigeringsproces, der sikrer den faglige kvalitet. Forskningsantologien er redigeret af museumsleder Søren Mentz, som er ph.d. i historie og som blev seniorforskerbedømt i 2009. Fagfællebedømmere skal være på ph.d. niveau og de læser og kommenterer anonymt.

Museumsleder Søren Mentz med et eksemplar af Forskningsantologien og måske, årets mandelgave i Dragør og på Amager. Foto: Museum Amager

Antologien består af fem artikler om Amagers kulturhistorie:

  • Tina H. Nielsen ”Kærestebreve med potentiale. Maleren Christian Mølsteds breve til sin forlovede Thea”
  • Mikkel Kelstrup ”Barndom bag pigtråd på Amager –  Kløvermarkslejren på Amager 1945-47”
  • Christian Aagaard ”Sydfronten 1914-1918 – Amager og krigen der aldrig kom”
  • Flemming Kofod-Svendsen ”Kristendomsforståelsen hos de indvandrede efterkommere. Om de indvandrede hollændere og svenskere på Amager og Luthersk Missions opståen”
  • Cherine Munkholt ”Da lokalhistorien mødte verdenshistorien. Ellen Wilhelmine Nielsen og modstandsnetværket i Dragør fra oktober 1943 til juli 1944”

Bogen kan købes på Amagermuseet og er klar til julemarkedet den 24. og 25. november. Den er på 200 sider og koster 200 kroner. Det bliver årets mandelgave!

Seneste artikler

 

Fik du læst?