Ekspert vurderer Danmarks playoff-chancer: Her er drømmemodstanderen – og skræklodtrækningen!

På næste tirsdag i den schweiziske by Zürich bliver det ved lodtrækning afgjort, hvem Danmarks mandlige fodboldlandshold skal møde i november måneds VM-playoff-kampe. BT har fået Morten Bruun, der tidligere har spillet på det danske fodboldlandshold og som nu er ekspertkommentator på tv-kanalen 6’eren, til at vurdere Danmarks fire mulige modstandere.

 

SVERIGE
Erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppen i tæt kapløb med Holland. Da svenskerne i sidste uge besejrede Luxembourg 8-0, og dermed sikrede sin største sejr i en fodboldlandskamp siden 1938, stillede de op i en 4-4-2 formation.

Morten Bruun: »De, der tror, at svenskernes landshold efter Zlatan Ibrahimovic’ exit er blevet ringere, skal tro om. For de er mindst lige så gode som os. De har med en ny landstræner (Janne Andersson, red.) ramt noget rigtigt, og de er klart den værste modstander for os. Emil Forsberg har været fantastisk god i kvalifikationen. Det samme har Marcus Berg. Det er indiskutabelt, at Zlatan var vigtig for Sverige, men det virker, som om holdet nærmest er befriet over, at han ikke er med mere. De eneste, der er tilbage fra tiden med Erik Hamrén som landstræner, er stort set kun Sebastian Larsson og Andreas Granqvist. Jeg synes, de er stærke, hvilket sejren over Frankrig i juni var et tydeligt bevis på.

Danmark-Sverige: 45-55

GRÆKENLAND
Erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppe H, der var relativt billigt til salg, efter suveræne Belgien, men foran Bosnien og Estland. Da grækerne i sidste uge besejrede Cypern på udebane, stillede de op i en 4-5-1-formation med Kostas Mitroglou på toppen som to-måls-skytte. Han har tidligere spillet i blandt andet Benfica, men er skiftet til Marseille.

Morten Bruun: »Det er en modstander, som Danmark har gode vinderchancer mod. Men Grækenland kan godt være et gustent sted at spille en afgørende playoff-kamp. Deres største profil er vel stopperen Konstantinos Manolas, som i øjeblikket spiller i Roma. Men også backen Sokratis Papastathopoulos, som både har spillet i Milan, Werder Bremen og Dortmund, er en spiller på højt internationalt niveau.«

Danmark-Grækenland: 60-40

NORDIRLAND
Erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppe B med 19 point, hvilket var fire flere end Tjekkiet på tredjepladsen. Da de I sidste kvalifikationskamp tabte de skuffende i Oslo 0-1 til Norge, stillede de op i en 4-5-1-formation.

Morten Bruun: »Det må være Danmarks ønskemodstander. De har også været i en overkommelig pulje, hvor Tyskland hurtigt stak af, og hvor et tjekkisk hold i kæmpekrise skuffede fælt. Det er et hold med mange spillere fra den næstbedste engelske fodboldrække, og som lever af at have en stærk defensiv. Desuden skal det ikke underkendes, at holdets fightervilje er enorm. Det bragte dem til EM 2016, hvor de spillede sig frem til 1/8-finalen, selv om de var blevet udråbt som underdogs. De har visse spillemæssige begrænsninger, men ved EM var de i nogen grad et charmerende bekendtskab. Midtbanespilleren fra Southampton, Steven Davis er den største profil. Hvis vi ikke kan besejre dem, behøver vi ikke være kede af ikke at komme med til VM.«

Danmark-Nordirland: 75-25

IRLAND
Erobrede andenpladsen i VM-kvalifikationens gruppe D med 19 point. Det var to færre end Serbien på førstepladsen og to flere end Wales på tredjepladsen. Adgangsbilletten til playoff-kampene blev mandag sikret gennem sejren på 1-0 i udekampen mod Wales, hvor angriberen James McClean slog til i det 57. minut. I denne kamp stillede Irland op i en 4-4-2 formation.

Morten Bruun: »Det er en anden størrelse end Nordirland, da de stiller med et hold, der på stort set alle pladser har spillere fra Premier League-klubber som Burnley og Bournemouth. De vil komme ind til playoff-kampene med vanvittig spirit. Uanset hvem irerne kommer til at spille mod, bliver det med 100 procents sikkerhed helt vildt i Dublin. Det kan for danskerne godt blive giftigt. Irerne spiller hårdt og klassisk britisk.«

Danmark-Irland: 60-40

Morten Bruun er ekspertkommentator på Discovery Networks og har kommenteret VM-kvalifikationen. Han skriver desuden klummer om Premier League for BT.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?