Stormflodspæle – forskellige højder giver ens beskyttelse af borgerne

Store arealer i kommunen ligger lavt, og digerne langs kysten, er ikke fuldt udbyggede eller tilstrækkeligt høje. Derfor skal digerne langs kysten være højere i fremtiden.

 

To forskellige slags stormflodspæle

Der er nu opsat to forskellige typer stormflodspæle rundt om i Dragør. Der er stormflodspæle langs kysten, som viser, hvor høje fremtidens diger skal være. Og der er stormflodspæle inde i landet, som viser, hvor stor oversvømmelsen beregnes til at være i fremtiden, hvis IKKE vi styrker digerne omkring Dragør. Med andre ord, viser pælene inde i landet, at det ikke kun er første husrække langs kysten, som kan blive oversvømmet. Det er også bygninger et godt stykke inde i landet, som kan blive ramt. På kortet herunder kan man se placeringen af stormflodspælene.

Forskellige højder på pælene – den er god nok

Pælene langs kysten viser, hvilke digehøjder som er nødvendige i fremtiden. Pælene langs kysten har alle forskellige højder, hvilket kan virke forvirrende. Der er lagt op til, at alle boliger, butikker, veje, institutioner mv. i Dragør skal have samme beskyttelsesniveau i fremtiden. Det betyder mærkeligt nok, at digerne IKKE skal være lige høje over alt. Det er bl.a. fordi, at hvert sted langs kysten er unikt og terrænet varierer på diget og foran diget. Hvert sted langs kysten er udsat for forskellig vandstand og bølgehøjder i en stormflod grundet retning på kysten, forland mv. Det er derudover også forskelligt, hvor meget overskyld, der må være på digerne afhængig af, hvor tæt boligerne ligger på kysten. Dette er nogle af årsagerne til forskellen på højderne.

Ved Søvang er der for eksempel på spidsen (midt på strækningen) voldsommere bølgepåvirkning end godt 500 meter længere henne.

100 år eller 500 år

Stormflodspælene viser, hvor høje digerne skal være, hvis kommunen skal beskyttes mod en 100-års stormflod eller en 500-års stormflod.

Stormøde den 6. februar i Hollænderhallen

I den kommende uge begynder kommunen at sætte fokus på stormødet om fremtidens Diger i Dragør den 6. februar, hvor alle er velkomne. Mødet foregår i Hollænderhallen kl. 19-21 og tilmelding er ikke nødvendig. Her vil udfordringer og løsningstyper for “Diger i Dragør” blive præsenteret, og der vil være mulighed for at debattere forskellige emner ved stande.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at den offentlige debat og borgerinddragelse om fremtidens ´Diger i Dragør´ sker fra 8. januar til 25. februar.

Du kan deltage i følgende:

  • Åbent stormøde
    Den 6. februar kl. 19-21 i Hollænderhallen. Oplæg om fremtidens diger i Dragør + markedsplads med stande. Politikere, forvaltning og eksperter vil deltage på mødet.
  • Offentlig debat på facebook-siden ´Diger i Dragør´. Debatten kører i hele perioden fra 8. januar til 25. februar. Søg på Diger i Dragør på facebook.
  • Information kan findes på hjemmesiden: dragoer.dk/digeridragoer. Her er tekster, baggrundsrapport, videoer og oplæg fra borgermøder.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Stormflodspæle”]

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?