DENISE DUPONT FRA DRAGØR TIL VINTER OL!


Om få dage rammer en af verdens største sportsbegivenheder, de olympiske vinterlege i Sydkorea, for alvor de danske skærme og øvrige medier.

Blandt de danske deltagere er, som næsten traditionen byder sig, de danske curlingspillere. Hos damerne er det Team Dupont der repræsenterer Danmark. Her er det 30-årige Madeleine Dupont der er skipper, mens hendes storesøster, Denise Dupont spiller 3´er-positionen. Denise er kendt af mange Dragør-borgere, fordi hun til dagligt er en afholdt lærer på Dragør Skole og selv bor i Dragør med hendes mand og to børn.

 

De danske curlingkvinder kom med på yderste mandat. Ved den afsluttende OL-kvalifikation, spillede de mod Italien om den sidste plads og kom bagud fra starten. Men lykken vendte undervejs, og de danske kvinder, der er kendt for aldrig at give op, lavede en mirakel-sten til sidst, hvorefter italienerne måtte se det bitre nederlag i øjnene; Danmark var rendt med den sidste OL-plads!

Team Dupont, er sammensat af de to erfarne Dupont-søstre, som har spillet siden 1998, og bl.a. har vundet VM-sølv og bronze, og et hav af EM- og andre medaljer. Både Denise og Madeleine har været til Vinter-OL tidligere. Desuden består holdet af de to meget unge spillere, Mathilde Halse og Julie Høgh, begge 18 år. Der er derfor på ingen måde forventninger om OL-medaljer. Desuden har de nationer de skal op imod, 10 gange større budgetter, og deres spillere er, næsten uden undtagelse, fuldtids-curlere, mens det i Danmark stadig blot opfattes som en amatørhobby, hvor tilskuddene er minimale. Team Dupont fik f.eks. først i sidste øjeblik lidt penge fra Team Danmark, til en optaktsturnering inden OL.

Hos herrerne, repræsenterer Team Stjerne, Danmark. På holdet spiller i øvrigt Denises lillebror Oliver og dette hold kan meget vel nå slutspillet om det olympiske metal, hvis de har én af de uger, hvor det hele spiller. For få år siden vandt de VM-sølv, og blev kun slået af Canada i finalen.

 

 

 

Og ikke nok med at hele tre søskende er til samme OL; Olivers forlovede, Victoria Moiseva, deltager også i curlingturneringen og også med ganske gode medaljechancer. De skal i øvrigt giftes i Sankt Petersborg til juni. Dette understreger i høj grad, at curling ikke alene er en meget gammel sport, der kan dateres tilbage til 1500-tallet, men også, at det er udbredt familiesport, hvor man mødes og spiller sammen på tværs af generationer, køn og nationaliteter.  Der er i dag 54 officielle curlingforbund og der spilles bl.a. i lande som Australien, Israel, Brasilien, Taiwan, Qatar og Mongoliet!

Dragør har i øvrigt sin egen curlingklub – Dragør Curling Club, som KB medlem for Venstre Kim Dupont er formand for. Klubbens medlemmer, spiller dog også i andre klubber, da vi som bekendt mangler is-faciliteter her lokalt.

 

Vinter OL skydes i gang d. 9. februar og slutter d. 25. februar.

Fra redaktionen ønsker vi Denise Dupont og hendes team held og lykke – og vi kan jo håbe der kommer medaljer med hjem til 2791.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?