Et kunstnerægtepar i Dragør

Tirsdag den 13. februar 2018 kl. 19.00 kommer vor lokale kunstmaler og illustrator Majken Thorsen og fortæller om sit lange liv som kunstner i samklang med ægtemanden Mogens Amdi Thorsen.

Mange borgere i Dragør har malerier hængende af Mogens Amdi Thorsen, som har fastholdt livet og stemningen i Dragør gennem sine dejlige malerier, og Majken er fulgt i hans spor og er selv fortsat aktiv kunstner.

Majken fortæller om sit liv fra landliggertiden på Sydstranden til i dag.

Foruden arbejdet med malerier er hun fast illustrator til Familiejournalen og Ude og Hjemme. Illustrator var også hendes nu afdøde mand, og sammen har de gennem tiden lavet mere end 10.000 tegninger og illustrationer til ugebladene. ”Og man kan naturligvis ikke illustrere en historie, uden at have læst den først”, så det er blevet til læsning af utallige noveller og romaner i kunstnerhjemmet, fortæller Majken.

I 2010 blev der fremstillet en fin videofilm med kunstnerparret i deres atelier, og den bliver vist i tilslutning til foredraget. Videofilmen er optaget og redigeret af Jan Gotfredsen og har titlen: ”Et maleri bliver til – portræt af Majken og Mogens Amdi Thorsen”.

Arrangementet finder sted den 13. februar kl. 19.00 i festsalen på Wiedergården, den samme dag som Mogens Amdi Thorsen ville være fyldt 94 år, hvilket sætter arrangementet i et særligt perspektiv.

Lokalhistorisk Forening står for arrangementet, der er åbent for medlemmer, interesserede og brugere af Wiedergårdens Aktivitetshus.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?