UDFLYTNING – POLITIK NÅR DET ER VÆRST

(Tegning: Peter Pedersen)

Regeringen med Venstre i spidsen fortsætter udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstaden. Udover at det koster en frygtelig masse penge, så mister institutionerne kompetencer, som det vil tage mange år at genopbygge, hvis muligt.

Det går først og fremmest ud over borgerne. Som medarbejder må det også være en mærkelig fornemmelse, når man gennem mange år har passet sit arbejde godt, pludselig at få at vide, at nu må du flytte fra København til Nordjylland, hvis du vil beholde dit arbejde, fordi vi flytter din arbejdsplads af politiske grunde. Ikke fordi der er økonomi eller sund fornuft i det.
Mig bekendt er der heller ikke mange medarbejdere der har taget i mod ”tilbuddet”.
Tønders venstreborgmester siger at det er politik når det er bedst. For mig at se, er det når politik er værst.

Rent logistisk skulle man også synes at når statslige arbejdspladser geografisk ligger tættere hinanden, vil det være lettere at samarbejde for de institutioner der har behov for dette. Hovedstaden mister mange arbejdspladser ved disse udflytninger, hvorimod man kan undre sig over hvad et betydelig mindre antal arbejdspladser for den enkel modtagerkommune reelt betyder.

Samtidig ser det ud til at den økonomiske udligning mellem kommunerne stiger til fordel for de jyske kommuner. Det er svært at forstå hvorfor.

Per Faldborg Olesen
Bylaugsvænget 24
2791 Dragør

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?