Tilbage til Dragør – Indlæg fra en ”Ny” Dragørborger

DragørNyheder.dk har været så heldige at få en beretning fra en ung ”tilbageflytter” om livet og tankerne bag beslutningerne om fremtiden, familielivet og det at vende ”hjem” til Dragør. Et spændende perspektiv med Dragør, livsstil og personlige overvejelser i centrum.

Af Julie Bering

Huskøb, men hvor?
Når man som vi, min kæreste og jeg, har boet 10 år væk fra Dragør og er blevet voksne midt i Amagerbrogades tætte trafik, blandt Christianshavns charmerende bygninger og Islands Brygges trendy befolkning, så var vores første tanke ikke at skulle tilbage til den rolige forstad, hvor vi begge er opvokset.

Øko-fan og plantespiser
I de 10 år har vi udviklet os meget og jeg, især, befandt mig godt blandt ligesindede øko-fans, plantespisere og alternativister. Det betød ligeledes også meget for mig, at vores fremtidige børn skulle vokse op i et samfund, hvor forskellige kulturer møder hinanden og hvor det fx er helt normalt at indgå i dialog med Hus forbi-sælgeren.

Vi skulle tilbage!
En dag var jeg, mest for sjov, til åbent hus hos Lind og Risør i deres container på Vierdiget. Da jeg stod på reposen og kiggede ud over engen under høj sol og med Sylten og Øresundsbroen som eneste blikfang, så væltede følelserne ind over mig. Her har jeg leget i mange timer i min barndom, men aldrig bemærket den egentlige skønhed ved området. Måske har de 10 år væk fra Dragør lært mig at få øje på netop dette; detaljerne der tilfører livet værdi. Den uberørte natur, roen, minderne om en fantastisk barndom, mor og far lige rundt om hjørnet og tanker om mine egne børns fremtid gjorde sagen klar: Vi skulle tilbage til Dragør!

Maj baby og fødder i vandkanten
Her et halvt år efter står oplevelsen stadig frisk i erindringen og vi bekræfter hver dag hinanden i, hvor privilegerede vi er at bo netop her, hvor vores hunde ikke skal holdes i stram snor og hvor vores maj-baby kan lade fantasien vandre imellem siv og tang med bare fødder i vandkanten, ligesom jeg selv gjorde det.

Tilvalg og fravalg
Dragør kan i sig selv ikke give vores barn alle de værdier som vi har opbygget i årene væk fra byen, men det kan vi, fordi vi er blevet til dem vi er. Jeg savner den korte cykeltur til centrum, sund take-away og mangfoldigheden i bybilledet og min vision om, at vores børn skulle gå i privat småbørnsgruppe og privatskole er indtil videre også sat på hold. Men som med alt andet, så er et tilvalg også et fravalg og det havde det også været, hvis vi var blevet i København.

Nybyggeri, eng og strand
Vi elsker at bo i nybyggeri ved eng og strand og vi elsker, at vores familie er i gåafstand fra os. En kort køretur kan føre os til plantebaserede restauranter, en snak med en hjemløs og legepladser med børn fra andre samfundslag.

Jeg bliver hængende
Jeg havde ikke troet, at jeg skulle ende i provinsen igen. Ja, jeg havde faktisk afskrevet Dragør fuldstændig. Nu tror jeg faktisk, at jeg bliver hængende og jeg drømmer om, at jeg på sigt kan tilføre Dragør en flig af det værdisæt som jeg har tilegnet mig i årene væk fra byen.

Julie Bering
Lærer i specialområdet, veganer, kommende mor og Dragør-entusiast

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?