Filmanmeldelse: “SÅ LÆNGE JEG LEVER”

DragørNyheder.dk har været til premiere på filmen “Så længe jeg lever” om John Mogensen.

Anmeldelse af Dines Bogø

Premiere i Dragør Bio
Filmen om John Mogensen ”Så længe jeg lever” er fra første dag et tilløbsstykke.

Der var kø ved billetlugen i Dragør Bio. Foto: Dines Bogø

En udsolgt sal og Mette Jansen, formanden for Biografforening, udstrålede ægte glæde, da vi blev budt velkommen.

Mette Jansen, formanden for Biografforening, udstrålede ægte glæde, da vi blev budt velkommen. Foto: Dines Bogø

Det er ikke bare en film om en kendt sanger, der boede i Dragør i mere end 15 år, men gæsterne fik flere oplevelser ud over filmen.

I forhallen var der mulighed for en time før forestillingen at smage på forskellige øltyper fra bryggeriet Skands.

Efter formandens velkomst underholdt Mogens Bille og Fin Alfred og publikum havde mulighed (via tekst på biograflærred) at synge med.

Mogens Bille og Fin Alfred som underholdt med sang og fortælling inden filmen. Foto: Dines Bogø

Efterfølgende gav Mogens Bille eksempler på oplevelser med John Mogensen og flere af de andre sangere han havde kontakt med. En flot spændende beretning som optakt til filmen.

Så længe jeg lever
I et stykke tid har det været muligt at se brudstykker af filmen. Der har været interview bl.a. med Rasmus Bjerg, der på en meget vellignende måde spiller John Mogensen.

Man får et lille klip tilbage til John Mogensens ungdom i Sundbyøster, men filmen fokuserer på hans voksne tid fra perioden med Blue Boys over Four Jacks til den tid, hvor han først måtte tage forskellige job som barpianist til han blev hele Danmarks ”John Mogensen” med de mange stadig kendte sange.

I filmen hilser vi flere gange på ”Jørn Hjorting” fra DR-programmet Dansktoppen. Der er et morsomt indslag med ”borgmester Erhard Jakobsen fra Gladsaxe”, der som bekendt ikke var helt begejstret for sangen om Dybbøl Mølle ”Der er noget galt i Danmark”.

Lidt overraskende for mange synger John Mogensen i filmen om Dragør. I 1971 indsang han ”Det gamle Dragør, den kønne by ved det blanke sund på det flade Ama´r med gule stråtækte huse, gader med brosten, gæs og en gammel farfar, …

John Mogensen har selv medvirket i tre film, men i Ole Bornedals nye film ser vi John Mogensen som privatmennesket med de op og nedture han havde. Hustruen Ruth var ikke altid lige tilfreds med, at John indtog for meget af de våde varer.

Datteren Minna (født 1950) ses i mange episoder. Hun boede hos sine forældre i Dragør. I filmen er hun periodevis gjort noget yngre.

Som med alle film, der bygger på virkelige begivenheder eller personer, er der enkelte indslag, hvor instruktøren og manuskriptforfatteren har tilladt sig lidt kunstnerisk frihed. Det forstyrrer bestemt ikke

I Dragør rejste publikum sig op efter filmen og klappede.

Der var kø ved billetlugen. Foto: Dines Bogø
Glade premieregæster. Foto: Dines Bogø
Glade vindere af billetter i DragørNyheder.dk s konkurrence. Foto: Dines Bogø
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?