Ny badebro ved Dragør Fort

Godt nyt til vandhundene
Kommunen bygger ny og større badebro ved Fortet. Den nye badebro bliver ca. dobbelt så stor som den gamle og bliver bygget som en fast bro. Det betyder at den nye badebro vil stå ”ude” hele året. Badebroen forventes at stå klar til juni 2018.

Situationstegning på den nye badebro.

SAGSFREMSTILLING: (kilde: Dragør Kommune)
Den gamle badebro var så nedslidt at den ikke længere kunne vedligeholdes.
Derfor er det i 2017 besluttet at etablere en ny badebro, som samtidigt skal kunne holde til at stå ”ude” hele året, fremfor at bruge mandtimer på at skulle stille den op om foråret og tage den om efteråret.

For at kunne håndtere den gamle badebro, var den udført i lette materialer og i mindre stykker. Det bliver der nu lavet om på i den nye badebro. Den bliver bygget som en fast bro, i kraftige og robuste materialer, som kan holde til det danske vejrlig.

Den nye bro får samme landgang som den gamle badebro, men den bliver ca. dobbelt så stor og bliver med ryglæn som på den gamle, så der bliver plads til solbadning og afslapning.

Plantegning – ny badebro

Der bliver tre nedgangstrapper så der er let adgang til vandet.
På grund af aktuel ventetid på byggematerialer forventes badebroen at stå færdig til juni 2018.

Den gamle badebro er fjernet for at gøre plads til den nye.

ØKONOMI
Der er afsat 1.5 mio. kr. på budget 2018 til en ny badebro ved Dragør Fort. Pengene er frigivet.

Bilag
• Bilag 1 – Plan Model (1) – plantegning.pdf
• Bilag 2 – Situationsplan.pdf

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?