Det skal nok blive blå mandag i Dragør

Konfirmation i Dragør kan blive en stille affære i år. Overenskomstansatte kirkefunktionærer, kordegne, kirketjenere og organister kan risikere at blive inddraget i konflikten som betyder, at adskillige kirkeansatte bliver ramt af enten strejke eller lockout hvis ikke det lykkedes at hive et forlig mellem parterne i hus – i guds hus kan man fristes til at sige.

Dragør Kirke

Konfirmation skal det nok blive
I Dragør Kirke og i Store Magleby Kirke er begge Sognepræster tjenestemandsansatte.
”Den side af sagen er uproblematisk siger Jens Bach Pedersen”, Sognepræst i Dragør Kirke til DragørNyheder.dk. ”Men -og der er et men- Staten har lockoutet alle organiserede organister og kirketjenere, og jeg ved faktisk ikke om vores kirkeansatte er organiserede eller ej. Det finder vi så ud af!” fortsætter Jens Bach Pedersen.

Sognepræst i Dragør Kirke Jens Bach Pedersen

De ansatte bærer selv ansvaret for at melde dette ind til deres arbejdsgiver, som i dette tilfælde er menighedsrådet.

”Jeg regner bestemt med at de unge nok skal blive konfirmeret som aftalt, men jeg kan ikke garantere for musikken og rengøringsstatus på dagen, da disse kernemedarbejdere er lockoutet af Staten. Jeg glæder mig på ingen måde til denne konflikt, da man på ingen måde har kirker til at skuffe eller svigte mennesker” slutter Jens Bach Pedersen.

DragørNyheder.dk har været i kontakt med Palle Cranil som er Formand for Menighedsrådet i Store Magleby Kirke. Her er historien den samme. Sognepræsten er tjenestemandsansat så konfirmation skal der nok blive, men situationen er den samme med hensyn til de overenskomstansatte. De kan blive ramt af strejke eller lockout hvis ikke der kommer et forlig.

Palle Cranil – Formand for Menighedsrådet i Store Magleby Kirke

Konfirmanderne i Dragør kan tilsyneladende være rolige. De skal nok blive konfirmeret, men om det bliver med ”Fut i fejemøget” er uvist lidt endnu. Blå Mandag ser ud til at være i hus!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?