Hønsemordene der gik viralt

Det vakte stor forargelse blandt DragørNyheders Facebook-medlemmer, da Fjerkræforeningen Broen i går lavede et opslag om, at knap tyve høns var blevet skambidt til døde, efter en person havde åbnet burene og lukket sin hund derind. Opslaget er gruppens næstmest delte og har ført til dækning af sagen i flere medier.

Opslaget i Facebook gruppen DragørNyheder

Udtrykket, at noget går “viralt” bruges blandt andet når et opslag bliver delt fra person til person over sociale medier. Det var præcis, hvad der skete, da Christian Hansen fra Fjerkræforeningen Broen i går lavede et opslag på DragørNyheder. Opslaget handlede om det makabre fund af knap tyve høns, der var blevet bidt ihjel.

“Personerne kommer tidligt om morgenen, åbner til et hønsehus og lukker deres hunde ind til hønsene, og det er ikke første gang det sker,” skrev han blandt andet, og opfordrede medlemmerne af gruppen til at dele opslaget og reagere, hvis de havde set noget.

Næstmest læste historie
22 timer senere havde over tusind medlemmer reageret på opslaget. 137 havde kommenteret, og det var blevet delt 714 gange, hvilket gør det til gruppens næstmest delte opslag nogensinde, kun overgået af historien om Lange Erik.
Ifølge formand for Fjerkræforeningen Broen, Hans-Henrik Petersen er man sikre på, at et menneske står bag mishandlingen af hønsene.
“Hverken en hund eller en ræv kan lukke buret op,” udtaler han og tilføjer, at sneen har afsløret poteaftryk, der vidner om, at det er en hund, der er blevet lukket ind til hønsene.”

Tissemænd på størrelse med blyanter
“Modbydeligt. Deres tissemænd må være på størrelse med blyanter og deres selvværd på størrelse med saltkorn,” skriver et oprørt medlem af DragørNyheder. Andre nøjes med at udtrykke medfølelse. Der er også en, der håber, at man får fat i den “syge person” og at hunden bliver aflivet, mens en anden skriver, at det må være en psykisk syg, “som ikke ved, hvad han gør.”

Foto: Hans-Henrik Petersen

Hans-Henrik Petersen fra Fjerkræforeningen Broen er lidt overrasket, men også meget taknemmelig for, at foreningens opslag er blevet delt så mange gange, og at folk udtrykker deres harme og medfølelse. Den store deling har blandt andet ført til, at han som formand er blevet kontaktet af andre medier.

Fra TV2-Lorry

“TV Lorry var her og filme, og TV2 har lagt en historie op om det på nettet. Det må næsten være på baggrund af det Facebook-opslag. Hvor skulle de ellers vide det fra,” spørger han.

Låse og overvågningskameraer
Desværre har den store opmærksomhed fra DragørNyheders medlemmer dog endnu ikke ført til nogen opklaring i sagen. “Politiet har også været her. De lavede nogle undersøgelser, fotograferede og tog det i det hele taget meget alvorligt,” forklarer Hans-Henrik Petersen og tilføjer, at foreningen nu vil sætte låse på burene og installere overvågningskameraer.

Om Fjerkræforeningen Broen
Fjerkræforeningen har eksisteret i over 65 år og holder til i “Gåserepublikken” tæt ved badeanstalten. Der er både gæs, ænder og høns i Gåserepublikken, der er en af byens turistattraktioner. Om dagen går gæssene frit. Om aftenen bliver de lukket ind i bure.
Hans-Henrik Petersen er formand for foreningen.

Hans-Henrik Petersen – Foto: Leif Tuxen
 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?