Sol, hygge og isbåd

Dragør er fyldt med små og store kulturskatte. En af dem er den gamle isbåd “Mågen” som kan fejre 90 års fødselsdag næste år. Isbåden er bygget i Dragør i 1929 og har altid været i tjeneste og eje her i byen. I 1929 kostede isbåden den nette sum af 632 kroner.

Medlemmer af Frivillighedsgruppen for lodsmuseet. Niels Andersen (tv), Erlan Holtehus (i midten) og William (th). Foto: DragørNyheder.dk

I dag var tre gæve gutter fra frivillighedsgruppen for lodsmuseet i gang med at bygge en ny dørk til isbåden, så den kan blive klar til søsætning i slutning af måneden.

Erlan Holtehus med en flot ny dørk til Mågen. Foto: DragørNyheder.dk

Isbåden er en letvægter som man i sin tid kunne trække over isen indtil man nåede vandet. I de senere aktive år blev isbåden også brugt til, at bringe forsyninger ud til Drogden Fyr.

Mågen, Lodsmuseet og Lodstårnet – Kultur i superligaen. Foto: DragørNyheder.dk

Isbåden “Mågen” tilhører Lodsmuseet under Museum Amager. “Mågen” er A klassificeret i Skibsbevaringsfonden fortæller de tre stolte “lodser” mens der bliver slået søm i til den nye dørk.

Erlan Holtehus (Skipper på Mågen) slår med sikker hånd de sidste søm i dørken.

Om Danmarks Lodsmuseumsforening
Den 1. januar 2006, flyttede lodserne i Dragør ud af de bygninger, som i dag huser Danmarks Lodsmuseum.

Interessen for etablering af et museum i disse bygninger medførte, at man stiftede foreningen “Danmarks Lodsmuseum” i Dragør, den 27. juni 2007.

Med betydelig støtte fra foreningen, og midler fra organisationer og fonde kunne man den 4. maj 2011 åbne Danmarks Lodsmuseum, som er en del af Museum Amager.
På den ordinære generalforsamling den 13. marts 2012 ændrede foreningen navn til “Danmarks Lodsmuseumsforening”.

Foreningens formål at fungere som støtte og som sparringpartner for den selvejende institution Museum Amager og igennem dette, at arbejde for at udbrede kendskabet til institution Museum Amager og igennem dette, at arbejde for at udbrede kendskabet til Museum Amager og at bidrage med frivilligt arbejde for Danmarks Lodsmuseum. Som foreningsmedlem kan optages enhver med interesse for Danmarks Lodsmuseumsforening.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?