Og iværksætterprisen går til…

Colibakterier på dit tastatur, en app til turister og minimering af omkostninger i forbindelse med internationale betalinger. Det var nogle af emnerne, da Dragør Rotary i samarbejde med Sydbank og Dragør Erhverv i går kårede årets iværksætter. Dragørnyheder.dk var også blandt de seks finalister, som hver fik ti minutter til at præsentere deres projekt for dommerpanelet. Læs her, hvem der vandt.

Dragør Fort, torsdag d. 19. april kl 21.30. De seks finalister står på en række. De smiler og smiler. Mest smiler Peter Kristensen fra Dragørnyheder.dk Han smiler i forvejen næsten altid. Yngste deltager er 23-årige Magnus Gravenhorst. Han tripper på stedet og bemærker, at det her er lidt for spændende.

Til højre for finalisterne sidder dommerpanelet. Til venstre sidder Claus Arboe-Rasmussen og Kenneth Johansen fra Dragør Rotary klub.

Det er lidt ligesom afgørelsen i X-factor, men også kun lidt, for selvom borgmester Eik Dahl Bistrup taler om tæt opløb og blod, sved og tårer, er han en del hurtigere end X-faktor vært Sofie Linde, når det gælder om at nå frem til den berømte halve sætning “Og vinderen er…”

Det vender vi lige tilbage til.

Iværksætteri i Dragør

Det er andet år, Dragør Rotary og Sydbank uddeler Dragør Iværksætterpris på 10.000 kroner.

“Dragør er en meget spændende iværksætterby med meget X-factor,” konstaterer Claus Arboe Rasmussen fra Dragør Rotary, der har stiftet prisen

“Hvert år starter 50 nye iværksættere i Dragør. Fem år efter er halvdelen tilbage. Vi vil gerne øge denne overlevelsesrate. En tredjedel af beskæftigelsen i Dragør skyldes nemlig iværksættere. Det kræver støtte og sparring,” forklarer han.

En konkurrent mindre

Ud over bogmester Eik Dahl Bistrup består dommerpanelet af filialchef i Sydbank Amager, Anders Villum, formand for Dragør Erhverv Rasmus G. Nielsen, Kenneth Johansen fra Dragør Rotary og sidste års vinder, Rikke Stoltz, som i 2017 fik iværksætterprisen for ide og etablering af cykelfærgen mellem Dragør og Limhamn.

Fra venstre : Borgmester Eik Dahl Bistrup, filialchef i Sydbank amager Anders Villum, Rikke Stoltz, vinder i 2017 og formand for Dragør Erhverv Rasmus G. Nielsen,

Antallet af nominerede er i år øget fra fire til syv, men en er netop faldet fra, røber Claus Arboe-Rasmussen fra Rotary Dragør.

“Så er der en konkurrent mindre til jer,” siger han til deltagerne og minder dem om, at de også bliver bedømt på deres performance.

Modne finalister

Dragør er endnu ikke på top fem blandt landets kommuner, når det gælder iværksætteri generelt.

“Men hvad angår unge 9. klasses iværksættertalenter ligger vi nummer fire,” fortæller Claus Arboe-Rasmussen fra Rotary stolt.

Det er dog ikke pure ungdom, der præger aftenens finalister, hvor man, forhåbentligt uden at fornærme nogen, må konkludere, at 23-årige Magnus Gravenhorst trækker gennemsnitsalderen væsentligt ned.

Colibakterier og flysupport

Ole Sørensen fra GreenPro har skabt et tastatur, der er nemt at gøre rent. Colibakterier lever syv gange længere på et tastatur end et toiletbræt, citerer han en professor fra Rigshospitalet og forklarer, at det mere hygiejniske tastatur blandt andet skal henvende sig til sundhedssektoren.

Næste kandidat er Peter Kristensen og Thomas Thorndal fra Dragørnyheder.dk De præsenterer deres nyhedsplatform, der siden lanceringen 1. februar har været i en rivende udvikling.

Medejer af Global Aviation Contractors A/S, flykaptajn Kaj Thomsen fortæller om sin virksomhed, der tilbyder træning og support til flyselskaber og flypersonale.

Flykaptajn Kaj Thomsen fortæller om sin virksomhed. Foto : DragørNyheder.dk

Bedste performance

Blev iværksætterprisen udelukkende givet for bedste performance, ville Magnus Gravenhorst være den rette vinder. Med røde kinder, engagement og ung charme fortæller Magnus om app´en Guide Speaker, som han er ved at udvikle. “Tak fordi jeg måtte komme. Det er virkelig spændende, og jeg er lidt nervøs,” bemærker Magnus og forklarer, hvordan Guide Speaker vil gøre det nemmere for turister at høre deres guide, uden at skulle rende rundt med et skrattende apparat, der mest minder om en gammeldags walkie talkie.

Magnus Gravenhorst præsentere din app, Guide Speaker. Foto : DragørNyheder.dk

Fra fleksjob til selvstændig

Claus Reckendorff fra CRB Byg fortæller en meget personlig historie om, hvordan han, efter at have brækket ryggen i en arbejdsulykke, har kæmpet sig op til at skifte flexjob ud med selvstændig virksomhed.

Til sidst beretter Michael Nilsson fra “November First” om sit arbejde med at minimere virksomheders bankomkostninger på internationale betalinger.

“Det har sjovt nok været svært at finde en bank, der ville låne os penge til projektet,” bemærker han og kigger spøgefuldt på filialchefen fra Sydbank.

Og hyldest til luftens helte

Og så er vi tilbage til vinderen. Mens publikum har taget en kort pause i baren, er dommerne gået ud i baglokalet for at votere. Valget falder på Global Aviation Contractors A/S, der har hovedkontor på A.P. Møllers Allé, men også kontorer i Billund og Bangkok. Global Aviation Contractors A/S har skabt mange arbejdspladser og er inde i en spændende udvikling, senest med charterfly-løsninger.

Gavekortet på 10.000 kroner og en buket blomster overrækkes til Kaj Thomsen, mens de øvrige finalister får et diplom og to flasker vin.

Eik Dahl Bistrup overrækker prisen til Kaj Thomsen fra Global Aviation Contractors A/S. Foto : DragørNyheder.dk

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?