Dragør slår fra sig i undersøgelse fra Danmarks Statistik

Urigtige oplysninger fra Danmarks Statistik
(Pressemeddelelse fra Dragør Kommune)

Danmarks Statistik påstår i en undersøgelse af grove og gentagne underretninger i 2015, at under 30 procent af underretningerne om børn i blandt andet Dragør Kommune medførte støttende foranstaltninger inden udgangen af 2016.

Når en kommune modtager en underretning, skal kommunen registrere den centralt og inden for 24 timer vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger over for barnet eller den unge. (foto: www.ast.dk)

Dragør Kommune har undersøgt de støttende foranstaltninger, der blev givet, og det viser sig, at alle underretninger er håndteret socialfagligt og juridisk relevant.

Hvis Danmarks Statistiks påstand skulle holde stik, ville det handle om ti børn og unge i Dragør Kommune, der var groft og gentagne gange udsat for overgreb, og som ikke modtog nogen form for hjælp. Det er ikke tilfældet.

Dragør Kommune har undersøgt tallene fra 2015 fra Danmarks Statistik. Det handler om 15 sager, hvor en eller begge forældre havde et for stort alkoholforbrug, og der var kommet en eller flere underretninger angående deres børn og unge.

Resultatet viser at:

  • Seks sager blev lukket efter den første vurdering.
  • Der blev iværksat i alt ni børnefaglige undersøgelser.
  • Tre undersøgelser førte til iværksættelse af foranstaltninger.
    I de tilfælde er alle tre forebyggende foranstaltninger fortsat aktive.

Håndteret socialfagligt og juridisk relevant

Efter Dragør Kommune har undersøgt støtten, der blev givet i 2015, viser det sig, at alle underretninger er håndteret socialfagligt og juridisk relevant.

Morten Dreyer, der er formand for Børne- Fritids- og Kulturudvalget i Dragør Kommune, ærgrer sig derfor over de urigtige oplysninger.

Morten Dreyer, udvalgsformand

”Det er ærgerligt, at en undersøgelse, som Danmarks Statistik har gennemført, viser sig at være så ringe”, siger Morten Dreyer og fortsætter: ”Og selv om det nu viser sig, at påstanden ikke holder til virkelighedens trykafprøvning, risikerer vi jo, at det nu bliver en ”sandhed” om Dragør Kommune”, lyder det fra udvalgsformanden.

Detektor gennemgår sagen

Danmarks Radio har fulgt sagen for at gennemgå den i deres program Detektor. Danmarks Radio forventer, at Detektor vil sende dette program torsdag den 26. april kl. 21.00 på DR2.

DR2´s program Detektor har som mission at undersøge om det, der siges i den aktuelle debat, kan dokumenteres. Den aktuelle sag kan du høre mere om i aften kl. 21.00 på DR2.

Yderligere information

Formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget Morten Dreyer, tlf.: 28 72 73 94 Afdelingschef for Borger og Social Flemming Bøchmann Andersen, tlf.: 32 89 02 41 Kommunikationsansvarlig David Schmidt, tlf.: 51 56 45 66

(Kilde: Børne- og Socialministeriet)
 

Seneste artikler

Drabssag fra fortet trækker ud

De to Bandidos-rockere, der ved byretten blev dømt for drabet på Dragør Fort, har anket til Østre Landsret. Men ankesagen kommer ikke i gang før december 2025

 
 

Fik du læst?