Urigtige oplysninger fra Danmarks Statistik

Danmarks Statistik påstår i en undersøgelse af grove og gentagne underretninger i 2015, at under 30 procent af underretningerne om børn i blandt andet Dragør Kommune medførte støttende foranstaltninger inden udgangen af 2016. Dragør Kommune har undersøgt de støttende foranstaltninger, der blev givet, og det viser sig, at alle underretninger er håndteret socialfagligt og juridisk relevant.

 Hvis Danmarks Statistiks påstand skulle holde stik, ville det handle om ti børn og unge i Dragør Kommune, der var groft og gentagne gange udsat for overgreb, og som ikke modtog nogen form for hjælp. Det er ikke tilfældet.

Dragør Kommune har undersøgt tallene fra 2015 fra Danmarks Statistik. Det handler om 15 sager, hvor en eller begge forældre havde et for stort alkoholforbrug, og der var kommet en eller flere underretninger angående deres børn og unge.

Resultatet viser at:

  • Seks sager blev lukket efter den første vurdering.
  • Der blev iværksat i alt ni børnefaglige undersøgelser.
  • Tre undersøgelser førte til iværksættelse af foranstaltninger.
    I de tilfælde er alle tre forebyggende foranstaltninger fortsat aktive.

Håndteret socialfagligt og juridisk relevant

Efter Dragør Kommune har undersøgt støtten, der blev givet i 2015, viser det sig, at alle underretninger er håndteret socialfagligt og juridisk relevant.

Morten Dreyer, der er formand for Børne- Fritids- og Kulturudvalget i Dragør Kommune, ærgrer sig derfor over de urigtige oplysninger.

”Det er ærgerligt, at en undersøgelse, som Danmarks Statistik har gennemført, viser sig at være så ringe”, siger Morten Dreyer og fortsætter: ”Og selv om det nu viser sig, at påstanden ikke holder til virkelighedens trykafprøvning, risikerer vi jo, at det nu bliver en ”sandhed” om Dragør Kommune”, lyder det fra udvalgsformanden.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?