Dragør er nabo til den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark

Fra i dag vil Dragørs nabo ”Royal Arena” i Ørestaden blive transformeret om til en skøjtebane, når den første kamp i Ishockey VM 2018 mellem Rusland og Frankrig skydes i gang kl. 16.15. Senere fredag aften kl. 20.15 spiller Danmark deres første kamp mod Tyskland.

Verdensmesterskabet er et af verdens største sportsevents. Billetsalget har rundet over 300.000 og det betyder rigtig mange penge i kasserne rundt omkring på hoteller, restauranter, barer m.v. og ikke mindst en enorm profilering af Danmark.

1,3 milliarder seere fra 167 lande ser i alt med i løbet af hele turneringen, når VM i ishockey fløjtes i gang.

På baggrund af seertal er det den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde. I værtsbyerne er der travlhed, hvor ishockeyfans fra hele verden gør deres indtog i disse dage. Som nabo til Royal Arena kan Dragør sikkert også nyde godt af en masse ekstra besøgende de kommende to uger og dermed ekstra kroner i forretningernes kasser.

Finalen, begge semifinaler og 30 andre kampe vil blive spillet i Royal Arena, der har plads til 12.500 tilskuere. De øvrige 30 kampe finder sted i Jyske Bank Boxen i Herning. Alle Danmarks gruppe kampe spilles i Jyske Bank Boxen, så skal vi se Danmark i aktion i Ørestaden så skal det være i semifinalen eller endnu bedre i finalen – gerne mod vores svenske hockey-venner.

Ishockey er en hurtig og underholdende sport, der er fed at opleve live, så man virkelig kan mærke intensiteten i arenaen.

Det er første gang nogensinde, at Danmark er vært for A-VM i ishockey. Danmark skal i gruppe B møde Canada, Finland, Tyskland, USA, Norge, Letland og Sydkorea.

De fire bedste hold i gruppen går videre til kvartfinalerne.

Danmark har blandt andre NHL-spillerne Frederik Andersen fra Toronto Maple Leafs og Frans Nielsen fra Detroit Red Wings med i VM-truppen.

Her kan du se det samlede kampprogram for Ishockey VM

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?