Storsejr til DB 1. senior i Valby

Sidste uges nederlag hjemme, blev i den grad revancheret lørdag eftermiddag i Valby. En storsejr på 0-7 og et gennemført omstillingsspil gav tre gode point til Dragør. I efteråret havde DB lidt svært ved at hive sejren over Vigerslev hjem, men lørdag var der klasseforskel på de to hold.

DB´s Jamie Carter hilser på dommeren. Lidt senere i kampen hilser han på modstanderens målmand

Af Henrik Rosschou, Dragør Boldklub

DB måtte undvære holdets midtbane kreatør, Frederik Glendorf til dagens kamp, men hvad gør det når de andre kan! Glendorf ville have elsket at køre rundt med Vigerslevs forsvar, men ”overlod” dette til resten af holdet.

Vigerslev Bk. havde et par rigtige skarpe angreb i begyndelsen af førte halvleg som Mads Glæsner i DBs mål tog sig rigtigt pænt af. Men, Glæsner blev ikke sat på de helt store opgaver.

Kode ordet på DBs første halvleg blev ”omstillings-spil”, og ”at stå højt” på Vigerslev bane. DB var gode til at bryde VBKs spil på midten, og etablere lynangreb. Første gang det lykkedes til fulde var efter 10 minutter, hvor Ole Jensen, sender Jamie Carter ind i VBKs målfelt og så stod der 0-1 på måltavlen. Det mål gav ro, og endnu mere spil til DB.

Jamie Carter (forrest) & Emil Frost (Den erfarne og det nye talent) i DB´s trup.

Næste scoring til 0-2 faldt 0-2 efter 16 minutter. Igen ”omstillingen” og denne gang var det Frederik Frost, der stod for næstsidste fod på bolden, og Ole Jensen fuldendte angrebet med at prikke bolden ind, tæt op af stolpen, og snød både back og målmand.

Midt i første halvleg blev Johnni Rosenquist skiftet ud, og erstattet af Emil Frost. (Johnni, kom på banen igen i 2. halvleg). Ikke længe efter Emil kom på banen spillede Mikkel Merser Emil, omgivet af to VBK spillere, frem til en chance foran mål, men afslutningen gik over mål.

VBK fik ikke skabt meget spil frem ad banen mod DBs mål. Til gengæld producerede DB rigtig godt angrebsspil mod VBKs mål. Efter ca. 38 minutter modtog Frederik Frost bolden, midt på banen og løber mod VBKs mål. Til højre kommer Mikkel Merser spurtende, modtog bolden, og spillede fladt ind foran mål, hvor Jamie Carter stod. Men, VBKs målmand var hurtigere og snuppede bolden for fødderne af Carter.

Første halvleg sluttede med endnu en scoring til DB. Emil Frost var ”bagmanden” bag 0-3 målet. Emil var sendt afsted i venstre side, og i nærkamp med VBKs back nedlægges Emil hårdhændet, og frispark til DB, men ikke gult kort til VBK backen. Alle tager opstilling i VBKs målfelt, og forventer en høj bold ind over. Men, Mikkel Merser vælger, genialt, at spille fladt tilbage til Frederik Frost, som behersket sparker med indersiden, bolden i mål. Den afslutning kom helt bag på VBKs forsvar, og især VBK målmanden. Men, genialt udført!

Det var festdag i Valby for DB-drengene.

Gode råd var nu dyre i Vigerslev lejren. VBK, måtte starte anden halvleg med 10 mand, efter en albue blev placeret i ansigtet på en DB spiller. Alligevel, fik VBK fremtvunget et straffespark efter50 minutters spil. Her må Ole Jensen, nok tage ansvaret, som den skyldige, men prise sig lykkelig over at VBK brænder den store chance, og sender bolden på overliggeren og bag mål.

DB skiftede Anfører Jamie Carter ud efter 60 minutter, i stedet kom Lars Søgaard på banen. Kort efter bliver Frederik Frost, skadet i et hurtigt fremryk, og må forlade banen med et mindre vrid i knæet. Frost blev erstattet af Bertram Bugge. Så kunne man få den tanke at DB, nu uden to forwards, ville falde tilbage og forsvare 3-0 føringen. Men, nej, de unge og nye spillere tog ”bolden op” og fortsatte det fremadrettede spil.

De sidste tyve minutter af kampen var DBs og med endnu fire scoringer blev storsejren slået fast. Efter 66 minutter scorede Emil Frost sit først mål for DB1. Emil blev spillet frem af Kristoffer Enoch, og med en VBK spiller hængende på ryggen prikkede Emil bolden forbi målmanden. 0-4. K. Enoch scorer til 0-5, på en assist af Mikkel Merser. Merser smækker en bolden fra venstre side, ind foran VBKs mål, hvor Enoch kommer frem og header! bolden i mål. Et yderst sjældent hovedstødsmål af ”K”.

Efter 72 minutter kom Johnni Rosenquist på banen igen, og erstattede Mikkel Merser, som spillede en flot kamp. DB scorer til 0-6 med syv minutter igen. Det var igen ”K”, der fik sidste fod på bolden. Peter Ursin, smed et indkast frem til Bertram Bugge, som med en enkelt berøring spillede ”K”, fri til afslutning.

Omstillingsspillet gav pote i lørdagens kamp da Dragør gav Vigerslev tørt på med en 0-7 sejr.

Sidste scoring stod Johnni Rosenquist for. Bertram Bugge modtog bolden i en fri position, med Johnni på sin venstre side. VBK målmanden løber ubeslutsomt ud af sit mål, Bugge spiller på tværs til en fri Johnni, som behersket og erfarent scorer i et tomt mål. Alle DBs spillere og trænere kan være stolte af denne flotte kamp, og de mange mål som ikke var et mål for meget.

Flot generalprøve på ”storkampen” næste lørdag mod Husum. 26. maj kl. 13.00 på DBs hjemmebane.

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »