Tillykke til H.K.H. Kronprins Frederik med de 50 år

Kronprins Frederiks fylder i dag 50 år. Her er en oversigt over, hvad der kommer til at ske i løbet af dagen og aftenen.

På Kongevejen i Dragør vil der lørdag være flagalle i forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag.

Klokken 12 – fejring på Amalienborg Slotsplads
Er du i København, kan du se kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn vinke sammen med dronning Margrethe på Amalienborg Slotsplads fra balkonen på Frederik d. 8.’s palæ, som er kronprinsparrets bolig.

Her gennemfører den kongelige livgarde også vagtskifte på slotspladsen.

Klokken 19.30 – ud med kareten
Det er også herfra, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kører af sted i karet til gallataffel. De kører fra Frederik d. 8.’s palæ til Christiansborg med afgang kl. 19.30. Kareten vil være ekskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Dronningen er vært ved gallataflet på Christiansborg Slot, hvor den kongelige familie og gæster fra ind- og udland deltager.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?