Dansk og Svensk Øl

Under et besøg i Sverige for et par år siden købte jeg en spændende øl.

Personalet i Systembolaget i Malmø mente, at den var god, selv om der var en meget lidt information på etiketten.

Den danske øl i svensk ”korrekt udgave”. Systembolaget, Malmø 6. maj 2013.

I butikken fortalte man, at i deres land vil man helst kun have fællesskøn. Derfor havde man fået lavet en kønspolitisk korrekt etiket på den danske øl.

I samme land har deres royale overhoved også udtalt, at han ikke rigtig lagde mærke til på natklubberne om, der var personer af det “andet køn”. Så det med det kønsneutrale skal nok være rigtigt.

I Danmark kan man købe den samme øl hos Amager Bryghus. Her er der en etiket, der viser en tegning af en yngre dame i et badekar. Når den øltype hedder LUST, så skal det jo gå galt.

I Dragør har der periodevis været lidt debat om havfruer i granit har noget at gøre med vand og en havn.

Måske kunne man anvende motivet med en havfrue, som en ny ”Dragør-øl” til erstatning for den øl med Lodstårnet, som samme bryghus også udgivet.

Dansk og Svensk udgave af samme øl. Måske kommer der en ”Havfrue-Øl”?
 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »