Politiet har droppet voldssagen mellem Eik Dahl Bidstrup og Svend Mathiasen

Borgmester Eik Dahl Bidstrup anmeldte sidste år Svend Mathiasen for vold i forbindelse med et byrådsmøde. Politiet er nu, efter 9 måneder, færdige med efterforskningen og resultatet er, at sagen bliver droppet og det samme gør sigtelsen mod Svend Mathiasen.

Sagen trak i dag overskrifter på TV 2 Lorry

Dramaet udspillede sig en septemberdag sidste år under et møde i Økonomiudvalget hvor bølgerne gik så højt mellem de to, at borgmesteren efterfølgende besluttede sig for at anmelde Svend Mathiasen for vold.

Intet grundlag for voldsanmeldelse skriver Svend Mathiasen i dag på Facebook

Borgmester Eik Bidstrup bekræfter det samme i et opslag på Facebook i dag, og til trods for åbenlys utilfredshed med resultatet af politiets efterforskning og afgørelse, vælger han ikke at indklage sagen.

“Jeg har efter overvejelse besluttet mig for ikke at indklage politiets afgørelse, da min intention på intet tidspunkt har været at sagen skulle afgøres ved domstolene. Ja faktisk er jeg lettet. Mit ønske har aldrig været at der skulle falde en dom eller en straf, da jeg grundlæggende mener at brug af fysisk eller overdreven verbal magt kun er et udtryk for afmagt”, skriver borgmesteren i sit opslag på Facebook.

Truet efter anmeldelsen

“Jeg er ikke i tvivl om at nogen vil udlægge dette som at der ikke har været en episode og jeg kun har brugt dette for at få politisk opmærksomhed. Jeg tror ikke de ved hvilke ubehageligheder denne episode har frembragt af beskyldninger og ubehageligheder fra politiske modstandere og internet trolde. I tiden efter var min indbakke fyldt af trusler, perfiditeter mv. både overfor mig, min hustru og mine børn. Man opdager virkelig hvad der gemmer sig i mennesket i sådanne situationer”, skriver han endvidere i opslaget på Facebook.

Til TV 2 Lorry siger Eik Dahl Bidstrup, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen ud over det, han skriver på Facebook.

Men fastholder du, at der er foregået noget, der ikke burde være foregået?

-Ja, siger Eik Bidstrup, til TV 2 Lorry i dag.

Undrer sig

I sit Facebook-opslag undrer Eik Bidstrup sig over, at de andre politikere og embedsmænd, der var til stede under episoden, ikke er afhørt i sagen af politiet. Til TV 2 Lorry nævner han Ole Svendsen (S) og Ole K. Svendsen bekræfter samtidig over for TV 2 Lorry, at han ikke er blevet afhørt.

Konservatives Kenneth Gøtterup siger i dag til TV 2 Lorry, at han sad ved siden af borgmesteren – med en enkelt embedsmand mellem sig selv og borgmesteren. Kenneth Gøtterup bekræfter at han er blevet afhørt af politiet, men oplyser samtidig at han ikke kan genkende borgmesterens udlægning af begivenhederne.

Bekymrende at anklagerne fortsætter

Sagens anden hovedperson, Svend Mathiasen giver overfor TV 2 Lorry udtryk for, at han er rystet over, at anklagerne fra borgmesteren fortsætter.

“Politiet har talt med seks vidner. Ingen kan bekræfte historien. Jeg kan kun konkludere, at vi har en meget, meget utroværdig borgmester her i byen. Jeg er bekymret over hans sandhedsniveau, fordi ingen af de afhørte har været i stand til at bekræfte, at der er udøvet vold. Jeg reagerede dengang over for hans usandheder, men at jeg skulle have lagt hånd på ham med noget, der bare minder om vold, er så meget skudt ved siden af, siger Svend Mathiasen, der fastholder, at han prikkede borgmesteren på skulderen”, ifølge TV 2 Lorry.

Sagen mellem Eik Dahl Bidstrup og Svend Mathiasen vil sandsynligvis lægge op til en del debat på Facebook.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?