Sankt Hans menu

“Vi elsker vort land, men ved midsommer mest…” Sankt Hans aften er en god anledning til at gøre lidt ekstra ud af maden, og i år, hvor den falder på en lørdag, er det oplagt at fejre midsommer med gode venner og familie. En sommeraften i haven med mad på grillen og en menu, der tager udgangspunkt i årstidens skønne råvarer. Nyd en aften med dem du holder af og forbered langt det meste inden, så du også kan være en del af “festen”.

Before dinner
Inden maden kan du servere et glas iskold rosé, crémant eller en gin og tonic sammen med en skål hjemmelavede saltmandler, som du sagtens kan lave dagen før. Husk at lægge drikkevarer på køl og eventuelt lave isterninger.

Verdens nemmeste saltmandler. Tryk på billedet for at få opskriften.

Forret
Sæsonen for danske asparges slutter ved Sankt Hans. Udnyt muligheden for at servere de grønne asparges en sidste gange i år. Opskriften på grønne asparges med hårdkogte æg og olie-/eddikedressing har tidligere været anbefalet som ugens tip, men den kan sagtens tåle en gentagelse. Du kan klargøre forretten tidligere på dagen, så du kun skal bruge tid på anretningen, når der er gæster.

Grønne asparges med olie-/eddikedressing og hårdkogte æg. Tryk på billedet for at få opskriften.

Hovedret
Har du prøvet at grille en kalveculotte? Det kan varmt anbefales og særligt opskriften, hvor stegen krydres med citrontimian og hvidløg. Stegen kan sagtens tilberedes i ovn, hvis du er mere til det. Stegen kan klargøres og krydres, inden gæsterne kommer, og når den først er kommet på grillen (eller i ovnen) passer den næsten sig selv – derfor perfekt gæstemad.

Grillet kalveculotte med citrontimian og hvidløg. Tryk på billedet for at få opskriften.

Husk grillpølserne! Ingen grillaften uden at slutte af med god og godt grillet pølse.

Som tilbehør kan du servere en eller flere gode salater, som kan forberedes i god tid. F.eks. en god gammeldags kartoffelsalat med nyopgravede kartofler eller en broccolisalat med tranebær og bacon, som mætter godt.

Broccolisalat med tranebær. Tryk på billedet for at få opskriften.

Du kan også servere en farverig salat, som er lidt mere let.

Lækker og nem salat med blåbær og cashewnødder. Tryk på billedet for at få opskriften.

Dessert og kaffe
Der er stadig masser af rabarber, så en nem rabarbercrumble med flødeskum er en helt perfekt afslutning på en sommermiddag. Du kan klargøre rabarberne, inden gæsterne kommer, for så er det ingen sag at mikse kagen sammen efter hovedretten. Imens kagen er i ovnen, kan du brygge kaffen og piske flødeskum.

Sukker- og glutenfri rabarbercrumble med mandler og kokos. Tryk på billedet for at få opskriften.

Du er meget velkommen til at følge min facebookside, hvor jeg flere gange om ugen kommer med ideer og inspiration til sund mad med fokus på den gode smag.

Jeg håber, at du får en FANTASTISK Sankt Hans aften med masser af god mad og forhåbentlig godt vejr og Sankt Hans bål.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?