Boligpriserne stiger fortsat

Går boligpriserne op eller ned? Den ene dag kan man læse at boligpriserne er på vej op, og den næste dag er meldingen, at de er på vej ned. Ser man imidlertid på statistikkerne så peger pilen opad i 2018.

Dragør placerer sig i de seneste statistikker som Danmarks 7. dyreste kommune målt på m2 priser med 34.486 kr./m2. I top ligger Gentofte og Frederiksberg med henholdsvis 50.344 kr./m2 og 49.638 kr./m2.

I Dragør er der pr. juni måned godt 120 emner på salgslisten. Det er et forholdvis moderat tal som dog har været en anelse stigende siden 2016.

Tallene viser samtidig, at den engang så velkendte finanskrise, som skød boligmarkedet i sænk tilbage i 2008 nu for alvor er på lang afstand. Priserne er nu de højeste nogensinde.

Men hvilken vej går det så?
Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark er svaret at boligpriserne fortsat stiger. (kilde: Danske Bank)

Den vurdering baserer han på tal fra flere kilder, hvor den overordnede prispil stadig peger opad i boligprisstatistikkerne – og samtidig har friske tal også peget på stigende boligpriser så tendensen ser ud til at fortsætte året ud. Det betyder så vi slutter 2018 med højere priser, end vi begyndte året med.

Med i betragtningen er, at renterne fortsat er lave og at vi stadig har et økonomiske opsving med stigende beskæftigelse og indkomster til følge, udtaler Christian Hillingsøe Hening, der venter, at huspriserne på landsplan vil stige ca. 3-4 % i 2018 sammenlignet med priserne i 2017.

Seneste artikler

 

Fik du læst?