Boligpriserne stiger fortsat

Går boligpriserne op eller ned? Den ene dag kan man læse at boligpriserne er på vej op, og den næste dag er meldingen, at de er på vej ned. Ser man imidlertid på statistikkerne så peger pilen opad i 2018.

Dragør placerer sig i de seneste statistikker som Danmarks 7. dyreste kommune målt på m2 priser med 34.486 kr./m2. I top ligger Gentofte og Frederiksberg med henholdsvis 50.344 kr./m2 og 49.638 kr./m2.

I Dragør er der pr. juni måned godt 120 emner på salgslisten. Det er et forholdvis moderat tal som dog har været en anelse stigende siden 2016.

Tallene viser samtidig, at den engang så velkendte finanskrise, som skød boligmarkedet i sænk tilbage i 2008 nu for alvor er på lang afstand. Priserne er nu de højeste nogensinde.

Men hvilken vej går det så?
Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark er svaret at boligpriserne fortsat stiger. (kilde: Danske Bank)

Den vurdering baserer han på tal fra flere kilder, hvor den overordnede prispil stadig peger opad i boligprisstatistikkerne – og samtidig har friske tal også peget på stigende boligpriser så tendensen ser ud til at fortsætte året ud. Det betyder så vi slutter 2018 med højere priser, end vi begyndte året med.

Med i betragtningen er, at renterne fortsat er lave og at vi stadig har et økonomiske opsving med stigende beskæftigelse og indkomster til følge, udtaler Christian Hillingsøe Hening, der venter, at huspriserne på landsplan vil stige ca. 3-4 % i 2018 sammenlignet med priserne i 2017.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »