Afbrændingsforbud fastholdes til efter Sankthans

På dagen for Sankthansaften vil Hovedstadens Beredskab have forhøjet beredskab med ekstra mandskab indsat.

Da vi ikke har fået nævneværdig nedbør, er der stadig ekstremt tørt i naturen. Afbrændingsforbuddet, som blev indført 15. juni 2018, vil derfor blive fastholdt til efter Sankthans, og indtil der ikke længere er en forhøjet brandrisiko.

  • Forbuddet gælder hele Hovedstadens Beredskabs område, der omfatter følgende kommuner: Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, København, Dragør og Frederiksberg.
  • Forbuddet gælder også for bål, der er placeret i søer, havne, mv., samt brug af fyrværkeri og pyrotekniske artikler, og vi opfordrer kraftigt til, at man ikke samler træ og haveaffald mv. sammen til bål, da det vil udgøre en brandrisiko.
  • Afbrændingsforbuddet omfatter al brug af åben ild og afbrænding, herunder brug af apparater, der fungerer ved forbrænding af fast, flydende eller gasformigt brændstof.
  • Forbuddet gælder også brug af engangsgrill og brug af indrettede bålpladser.
  • Eneste undtagelse fra forbuddet er brug af egnet grill på ikke-brændbart underlag i egen have eller på altan.

Forbuddet indføres i medfør af: §5 i Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. Forbuddet er gældende indtil Hovedstadens Beredskab ophæver dette. Ophævelsen vil fremgå på Hovedstadens Beredskabs hjemmeside.

Hovedstadens Beredskab vil have forhøjet beredskab til Sankthans d. 23. juni, hvor der indsættes ekstra mandskab.

Hvor længe varer afbrændingsforbuddet?
Afbrændingsforbuddet er i kraft, indtil vi vurderer, at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen. Hovedstadens Beredskab meddeler, når afbrændingsforbuddet bliver fjernet. Det vil typisk være, når der er faldet en tilstrækkelig mængde nedbør.

Ingen dispensationer
Der gives ikke dispensationer for afbrændingsforbuddet.

Ved spørgsmål kan Hovedstadens Beredskab kontaktes mellem kl. 08 og 18 på tlf. 26 88 29 95.

SPØRGSMÅL OG SVAR

Må jeg grille?
Ja. Det er tilladt at grille i sin egen have, hvis grillen står på fast ubrændbart underlag. Du må også grille på din altan, hvis det er tilladt ud fra ejendommens ordensregler.

Grillning på offentlige arealer, parker mv. er ikke tilladt.

Må jeg tænde bål?
Nej. Bålafbrænding er forbudt i hele Hovedstadens Beredskabs område.

Må jeg bruge ukrudtsbrænder?
Nej. Brug af gasdrevne ukrudtsbrændere er ikke tilladt.

Hvem skal jeg kontakte hvis jeg ser bål eller grillning?
Du kan selv opfordre til at forbuddet overholdes. Ellers er det politiet der håndhæver forbuddet. Politiet kan kontaktes på 114.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål til forbuddet?
Du er velkommen til at kontakte Hovedstadens Beredskab mellem kl. 08 og 18 på telefon 26 88 29 95.

Nyhed fra den 15. juni:

Da den lange periode uden nedbør fortsætter, er der nu ekstremt tørt i naturen. Derfor indføres der afbrændingsforbud i hele Hovedstadens Beredskabs område. Dette omfatter følgende kommuner: Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, København, Dragør og Frederiksberg gældende fra den 15. juni 2018 kl. 12.00.

Afbrændingsforbuddet omfatter al brug af åben ild og afbrænding, herunder brug af apparater, der fungerer ved forbrænding af fast, flydende eller gasformigt brændstof. Forbuddet gælder også brug af engangsgrill og brug af indrettede bålpladser. Eneste undtagelse fra forbuddet er brug af egnet grill på ubrændbart underlag i egen have.

Forbuddet indføres i medfør af: §5 i Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v.

Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, må det forventes at afbrændingsforbuddet kommer til at vare hen over Sankthans og at det derfor heller ikke vil være tilladt at tænde bål denne aften. Forbuddet gælder også for bål der er placeret i søer, havne, mv., samt brug af fyrværkeri og pyrotekniske artikler

Hvor længe varer afbrændingsforbuddet?

Afbrændingsforbuddet er i kraft, indtil vi vurderer, at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen. Hovedstadens Beredskab meddeler, når afbrændingsforbuddet bliver ophævet. Det vil typisk være, når der er faldet en tilstrækkelig mængde nedbør. Ophævelsen vil fremgå af Hovedstadens Beredskabs hjemmeside.

Pressehenvendelser kan rettes til:

  • Forebyggelseschef Marcello Francati, tlf. 26 88 29 16.
  • Operationschef Tim Ole Simonsen, tlf. 30 52 82 19.
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Den bedste julegave

“Min barndoms jul” – lyder det kedeligt? Tænkte det nok. Så skal jeg nok lade være at fortælle om juleaften i hjemmet på Nørrebro, hvor

Læs mere »

Julehygge på fortet

Søndag 28. november er der “Jul på Fortet” på Prins Knuds Dæmning. Der er masser af julehygge på det nye oplyste Fort, og det fortsætter i alle

Læs mere »