Tryghedsvandring i et villakvarter

Bormesteren havde opfordret grundejerforeningerne til at tage kontakt til Københavns Politi for at høre om, hvad man bør gøre for at sikre sin bolig.

Borgerservice – Kriminalpræventiv

Den 25. juni 2018 mødte politiassistent Lisbeth Hohwü 40 grundejere fra Grf. Skippergården (Ulspilsager/Rytterager).

De fremmødte blev generelt orienteret om, hvordan indbrud ofte foregik. Primært om dagen og fra bagsiden af huset. Høje hække mod naboer og generelt dårligt indkik var deres foretrukne villaer.

Områderne var i forvejen blevet ”spottet” af de kriminelle og villaer udvalgt. Indbrudstyve lægger mærker til mange småting. Bil i indkørsel, der ikke flyttes, gardiner der ikke bevæges morgen/aften, redskaber, der ikke flyttes, postkasser, der ikke tømmes o.l.

Man kan hjælpe hinanden ved at tilmelde sig www.nabohjælp.dk, der er gratis. Erfaringen viser, at de formindsker antal indbrud i et område.

Indvendig bør man kigge på sine døre og vinduer. Er de nemme at vride op og løfte af udefra? Kan man sikre med enkelte ting?

40 deltagere fra Ulspilsager og Rytterager havde fulgt opfordringen til en ”vandring” i eget kvarter med en repræsentant fra politiet.

Ulspilsager

To af deltagerne inviterede til besøg i deres have. Merete viste et hus med kældernedgang, der vendte ud mod baghave. Dækket af høje hække var det et oplagt sted for uvedkommende.

Lennart viste ”bagsiden” af sit hus, hvor der har været seks indbrud i nyere tid. Nye moderne sikringssystemer har nu medvirket til, at folk med skumle hensigter vælger andre steder.

Vær opmærksom på låse. Spørg fagfolk, hvordan man kan sikre også ældre vinduer og døre.

Lisbeth fra Politigården ihh002@politi.dk eller en kollega kommer gerne og giver gode råd til grundejerforeningerne.

Ud over flere gode råd, blev der uddelt brochurer til de fremmødte.

Grundejerne kvitterede med rødvin til politiets repræsentant.

Politiassistenten fra Københavns Politi fik rødvin af grundejerformanden, der også takkede for en rigtig god orientering.
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?