Dragon Grand Prix stævnet i Dragør rigges til

I morgen onsdag går startskuddet til 5 intense dage på vandet i Dragør. Fra den 27. juni til den 1. juli er Dragør Sejlklub vært for stævnet “Dragon Grand Prix, Denmark” som er et Grade One stævne for drager. På stævnets første onsdag rigges og søsættes bådene, ligesom der foretages registrering og vejning af sejlerne. En besætning må tilsammen ikke veje over 285 kg.

Fra Danmark deltager 10 både ud af 39 tilmeldte fra 13 forskellige nationer. Blandt de danske deltagere er der 3 fra Dragør.

  • Flawless med skipper Stig Lassen og de to besætningsmedlemmer Søren Hvalsø og Carsten Hey.
  • Charlotte med skipper Klaus Rasmussen og de to besætningsmedlemmer Erik Lund og Mik Jensen
  • Fafner med skipper Flemming Blønd og de to besætningsmedlemmer Mads Freek Petersen og Max Busch-Jensen

Ifølge Søren Hvalsø deltager 9 af verdens 10 bedste Dragesejlere i stævnet i Dragør. Der er tale om et internationalt stævne med deltagelse af mange internationale topsejlere, hvoraf flere tidligere har deltaget ved både OL og Americas Cup.

Stig Lassen, Carsten Hey og Søren Hvalsø i båden Flawless under Marblehead Trophy 2016. Foto: Mogens Hansen

Et Grade One stævne rangerer lige under VM, EM og Gold Cup, som er de største internationale events i drageklassen. Verden over afholdes årligt fem Grade One stævner, og et værtsskab ved et sådant arrangement er ikke noget der kommer af sig selv – det er noget man gør sig fortjent til. Så det er med stolthed, at Dragør Sejlklub har påtaget sig værtsskabet.

To sejladser om dagen

Torsdag til søndag er der hver dag planlagt to sejladser i området syd for Peberholm med første start kl. 10:55 (søndag kl. 09:55). Med 39 både tilmeldt vil der være 117 sejlere, der hver formiddag stævner ud fra Dragør Havn. Dertil kommer baneledelse og et større antal hjælpere, så når alle deltagere og hjælpere efter dagens sejladser samles på Dragør Sejlklubs terrasse, vil der her være op mod 150 personer til de obligatoriske ”after race beers” og en snak om dagens sejladser og resultater.

Marblehead Trophy

I stævnet indgår også sejlads om den berømte pokal “Marblehead Trophy”, som er en pokal, der er indstiftet af borgerne i Marblehead, Massachusetts, USA i forbindelse med fejring af byens 300 års jubilæum i 1929. Det særlige ved denne pokal er, at det er den sejlklub, der er p.t. indehaver af pokalen, der er forpligtet til at afholde et stævne, og lade sig udfordre af andre sejlklubber.

At pokalen p.t. indehaves af Dragør Sejlklub skyldes ikke at den er vundet af en Dragørsejler, men at sejlere fra Dragør Sejlklub var de første til at udfordre, sidst der skulle sejles om pokalen. Der skete der nemlig det, at den arrangerende klub aflyste deres forsvar af pokalen, som så skal overdrages til den første udfordrer. Noget der følger af det gavebrev (Deed of Gift), der blev udfærdiget i forbindelse med pokalens indstiftelse i 1929.

Tilbage til USA?

Blandt udfordrerne i år, er der en båd fra netop Eastern Yacht Club i Marblehead så noget tyder på at, amerikanerne kommer til Dragør for at hente pokalen hjem til Marblehead. Om det lykkes ved vi på søndag den 1. juli.

Se deltagerlisten, resultater og mere om stævnet her.

Men et arrangement som dette kan ikke afholdes uden støtte, og derfor er Dragør Sejlklub også taknemmelig for den støtte og velvilje man har mødt hos Dragør Kommune og sponsorerne Harboes Bryggeri, Stelton, North Sails og Aluflam.

(Kilde: Baadmagasinet)

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »