Weekenden i Dragør

Weekenden byder på masser af sommeraktivitet i Dragør. Se her hvad du kan lave:

Dragon Grand Prix, Denmark

Frem til søndag dyster 37 Dragesejlere fra 13 nationer om The Marblehead Trophy pokalen. Der er sejlerstemning i havnen hele weekenden.

Foto: DragørNyheder.dk

Sejlads med Elisabeth K571

Nu har du en helt unik mulighed for at komme ud på en sejlads med den sidste kutter fra, da de danske jøder flygtede i 1943. Museumskutteren Elisabeth K571 sejlede i efteråret 1943 ca. 70 jødiske flygtninge i sikkerhed i det neutrale Sverige.

Museumskutteren Elisabeth K571 sejler med passagerer to gange dagligt kl. 12 og 13.15 tirsdag-søndag i ugerne 26-32

Billetter til turen kl. 12 kan købes ved kutteren fra kl. 11.30-12.00. Der kan betales kontant eller med mobile pay. Billetter til turen kl. 13.15 kan ligeledes købes fra kl. 11.30-12.00 på kutteren. Fra kl. 12 og frem til kutteren sejler kl. 13.15 skal billetterne købes på Danmarks Lodsmuseum. Her kan der betales med kontanter, mobile pay eller dankort.
Turen koster 100 kr. pr. person.

Der er plads til 10 passagerer på hver tur. Der tages forbehold for aflysning i tilfælde af dårligt vejr.

Turen går ud i Øresund og er af 1 times varighed. Kutteren kan rumme ti passagerer. Kutteren lægger til kaj i Dragør Havn ved lodstårnet.

Sommerlevendegørelse på Amagermuseet

I juli måned bliver gårdene fyldt med liv, når museets frivillige trækker i 1900-tals-tøjet og formidler fortiden til børn og deres familier. Allerede når de besøgende træder inden for porten kan duften af pandekager fra sommerkøkkenet anes. Men inden børnene kan nyde en pandekage, skal de også iklædes tøj, så de passer ind i tiden. De er nemlig taget på en tidsrejse, hvor der rejses lidt over 100 år tilbage i tiden.

Pigerne får kjole og forklæde, mens der er kasket og vest til drengene. Når tøjet er på plads, får børnene udleveret en skudsmålsbog. Denne bog skal der passes godt på, for undervejs skal børnene udføre forskellige opgaver, lige som der var på en gård år 1900. Der skal bl.a. vaskes, syes, graves grøntsager op, kartes uld, udføres takt og tone, vaskes op, runkes sennep, fejes mm. Dyrene vil sikkert også gerne have et kærligt klap. Når der er løst opgaver, kvitterer madmor i sommerkøkkenet med en pandekage. Husk selv at vaske tallerkenen op! Hver gang en opgave er udført stemples der i skudsmålsbogen, og måske du får en udtagelse med på vejen.

Amagermuseet, 1.-29. juli kl 12-16. Lukket mandag. 

Nye udstillinger på Amagermuseet

”Sydfronten 1914–1918 – Amager og krigen der aldrig kom”
Ny udstilling om Amager under Første Verdenskrig. Ved krigsudbruddet i 1914 blev der i al hast etableret kilometerlange skyttegravs- og pigtrådsstillinger på tværs af Amager. Tusindvis af danske soldater blev udstationeret deri og indkvarteret på lokale gårde. I udstillingen kan man få et overblik over stillingernes omfang og udseende og samtidig få et indblik i livet på de lokale gårde mens soldaterne boede der.

Foto: Dragør Lokalarkiv

Kål til København

”Kål til København” er en interaktiv udstilling med fokus på amagerbøndernes produktion af grøntsager, transport og salg på torvet i København. Gæsterne modtages af amagerpigen ”Cornelia”, en interaktiv figur spillet af Mathilde Gerzymisch, der er elev på Dragør Ungdomsskoles dramahold. Cornelia fortæller historien om amagerbønderne og viser gæsterne hvad de kan opleve i udstillingen. På den  store central touchskærm er der oplysninger om de udstillede genstande og billeder og filmklip, der viser hvordan de legesituationer, som børnene kan prøve, fandt sted i gamle dage. Prøv f.eks. at stable hvidkål på en torvevogn og se om opsætningen kan klare turen hen over brostenene! Museet har også udviklet et dilemmaspil, med mange sjove og lærerige spørgsmål, som gæsterne skal kunne svare på, hvis de vil være ”rigtige” amagerbønder.

Udstillingerne åbner 1. juli.

Åbning af Mølsteds Atelier

På lørdag slår Mølsteds atelier dørene op for sæsonen. Denne sommer er der fokus på Christian Mølsteds motiver fra Dragør. Se, hvordan han fangede både sommer- og vinterstemninger på lærredet! Der er åbent lørdag og søndag fra kl. 12-16 frem til midten af september.

Lær om navigation på Lodsmuseet

Lodsmuseets frivillige fortæller om “landtoning”, søvejsregler og kompasafmærkninger. De viser søkort over Øresund og fortæller om vind og strøm. Derudover kan du opleve, hvordan et pejlekompas fungerer.
Deltagelse 35 kr. Prisen inkluderer entré på Lodsmuseet.

Søndag kl. 14-16.

Blues på Kongevejen

Lørdag kl. 13 spiller the Cod Roe Blues Band i Kastrup´s have på Kongevejen

Cod Roe Blues Band er inspireret af den engelske blues-tradition. Vi spiller Blues, fordi vi ikke kan lade være. Vi spiller for publikum og for os selv.

Forkæl dig selv med shopping i Dragør

Dragør Byder på et væld af spændende butikker. Forkæl dig selv eller en du holder af med shopping i Dragør – hele weekenden.

Nyd naturen, kulturen, Strandengen og Øresund

Dragør er slaraffenland i naturlig forstand. Nyd den skønne gamle by, havnen og de smukke strandenge eller hop i vandet fra Dragør Søbad.

Mormorstranden og Dragør Søbad er det rene Copacabana Foto: DragørNyheder.dk

Spis ude

Dragør byder på mange gode restauranter og cafeer. Spring over hjemme og spis ude i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Loppemarkeder:

Lørdag og søndag kl. 10-16
Lopper på græsset, Kræmmergården.

Lørdag og søndag kl. 10 -18
Loppemarked på Stubmøllegården, Møllevej 1

En tur i biffen i Dragør Bio

Fredag kl. 20 og søndag kl. 18.30

Solo: A Star Wars Story

Gå om bord i Tusindårsfalken og drag af sted til en fjern, fjern galakse i “Solo: A Star Wars Story”, et episk actioneventyr om galaksens mest elskelige slubbert. Under sine dristige eskapader i en farefuld forbryderverden bliver Han Solo venner med sin kommende andenpilot, den bomstærke Chewbacca, og møder den berygtede hasardspiller Lando Calrissian på en rejse, der kridter banen op for en af Star Wars-sagaens mest usandsynlige helte.
Stjernebesætningen består af Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge og Paul Bettany.
Ron Howard har instrueret “Solo: A Star Wars Story”, og Kathleen Kennedy, Allison Shearmur og Simon Emanuel har været producere. Lawrence Kasdan, Jason McGatlin, Phil Lord og Christopher Miller har fungeret som executive producere. Lawrence og Jonathan Kasdan har skrevet manuskriptet.
Kilde: Walt Disney Company Nordic
Længde: 2:15
Instruktør: Ron Howard
Skuespillere: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover
Censur: Tilladt for børn over 11 år

Søndag kl. 14

Sig det’ løgn, Luis! – Med dansk tale

Fra animationsstudiet bag “Hodja fra Pjort” og “Den utrolige historie om den kæmpestore pære”. Der er faktisk ikke noget, som er rigtig normalt i 12-årige Luis’ tilværelse. Hans far er nemlig ufolog og besat af tanken om, at fjendtlige væsener fra det ydre rum en dag vil angribe jorden. Han tilbringer derfor hele natten med sin stjernekikkert og sover om dagen, så Luis må mere eller mindre passe sig selv. Det er naturligvis et problem for Luis, og det bliver kun værre, da både naboer og skole mener, at Luis ville have det bedre på et skolehjem. Forstanderinden fører an i kampen for at redde Luis fra hans uansvarlige far, men Luis får hjælp fra uventet kant, da tre aliens pludselig lander i baghaven. Nu tager et hæsblæsende eventyr sin begyndelse for Luis og hans nye venner!
Kilde: Filmcompagniet
Længde: 1:26
Instruktør: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Skuespillere: Martin Brygmann, Peter Zhelder, Troells Toya, Tom Jensen, Frederik Rosendahl
Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Rigtig god weekend i Dragør!

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?