Dragerne sluttede med frisk vind

Søndag var sidste dragedag i det internationale stævne Dragon Grand Prix, Denmark. Stævnet har været udfordret af vejrforholdene pga. svag vind, men på sidstedagen var der både frisk nordlig vind og overraskelser i feltet.

Søndagens dragesejlads i frisk vind. Privatfoto

Efter lørdagens sejlads lå franskmanden Gery Trentesaux på 1. pladsen, men om det var den friske vind eller lørdagens cocktailparty og festivitas, der gjorde udslaget vides ikke, men søndag blev der rykket lidt om i placeringerne.

Efter en serie på 6 sejladser i frisk vind blev det den hollandske båd “Troika” (NED 412) sejlet af Pieter Heerema og gasterne Lars Hendriksen og George Leonchuk der løb med 1. pladsen, Gery Trentesaux med båden “Courrier des Saints” (FRA 401) snuppede 2. pladsen og 3. pladsen gik til den russiske båd “Rocknrolla” (RUS 76).

Bedste Dragørbåd blev “Flawless” (DEN 408) med en 17. plads. De to øvrige Dragørbåde sluttede på henholdsvis 29. og 30. pladsen.

“Flawless” landede som bedste Dragørbåd på en 17. plads. Foto: DragørNyheder.dk

Marblehead Trophy 2018

Vinderen af Marblehead Trophy 2018 blev den russisk drage “Annapurna” (RUS 27) som repræsenterer Yacht Club Cannes, med besætningen Anatoly Loginov, Vadim Statsenko og Alexander Shalagin som vandt lørdagens enlige sejlads og blev den endelige vinder af af det klassiske trofæ.

Søndag eftermiddag var der præmieoverrækkelse på terrassen ved Dragør Sejlklub og her modtog besætningerne på de første 6 både deres respektive præmier som bevis på deres indsats.

En glad formand for Dragør Sejlklub

Formand for Dragør Sejlklub, Mik Jensen glæder sig over et vellykket stævne. Det er med stolthed at Dragør Sejlklub har fået muligheden for at afvikle dette stævne og vi har allerede fået mange tilkendegivelser fra deltagerne som har udtrykt stor tilfredshed med arrangementet i Dragør, trods de udfordrende vejrforhold. Der er mange brikker som skal falde på plads og dertil vil jeg gerne sende en stor tak til alle de frivillige som har hjulpet og ikke mindst til vores sponsorer, siger Mik Jensen.

Næste store sejlstævne i Dragør er DM i bådklassen Knarr som afholdes den 1. og 2. september 2018.