Dragør optaget på UNESCO´s tentativliste

Fredag den 29. juni indløb der, et med spænding ventet brev, fra Kulturministeriet med meddelelse om, at Dragør nu er på UNESCO´s officielle “venteliste” og blandt den danske stats officielle bud på fremtidens verdensarv – den såkaldte tentativliste. Ud af i alt 13 indkomne forslag var Dragør blandt de tre nye bud på dansk verdenskulturarv.

“Som følge heraf har kulturministeren besluttet, at Dragør gamle by og havn – en skipperby fra verdens store sejlskibstid i 1700- og 1800-tallet bliver optaget på tentativlisten” står der bl.a. i brevet fra Kulturministeriet.

Forud for udpegelsen er der gået adskillige års dybt engageret frivilligt arbejde, og det er kronen på værket, at udpegelsen nu er i hus.

Axel Bendtsen fra UNESCO-arbejdsgruppen er begejstret over, at Dragør nu er helt i front som dansk kulturarv: ”Det her er kronen på værket. Vi startede med at få det brune Johanneskors, så fik vi Prins Henriks Europa Nostra-pris, og nu den ultimative nationale anerkendelse med udpegelsen til tentativlisten. Jeg er så stolt på Dragørs vegne.”

Borgmester Eik Dahl Bidstrup er også glad: ”Hele æren for vores udpegning tilfalder de mange borgere, som gennem generationer har værnet om vores by, været stolte af den, og nu oven i købet har beskrevet den så flot, at vi får den nationale anerkendelse. Vi skylder dem stor tak”, skriver borgmesteren i en pressemeddelelse.

Forude venter nu en proces, hvor den lokale UNESCO-komité i samarbejde med Kulturstyrelsen skal gøre Dragør klar til endeligt at ansøge om optagelse på den internationale verdensarvsliste.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Sommer på fortet

Dragør Kommune meddeler, at der åbnes for udendørsaktiviteter i Kongelundefortet Outdoorcenter. Det sker tre uger i skolernes sommerferie.   Skolebørnene skal ikke kede sig i

Læs mere »

Go’morgen Amager

Tirsdag 11. maj – solen står op kl. 05.06 og går ned kl. 21.06. Dagen er tiltaget med 08.58 minutter. Nymåne. Vejret: Dagen i dag bliver en

Læs mere »