Dragør optaget på UNESCO´s tentativliste

Fredag den 29. juni indløb der, et med spænding ventet brev, fra Kulturministeriet med meddelelse om, at Dragør nu er på UNESCO´s officielle “venteliste” og blandt den danske stats officielle bud på fremtidens verdensarv – den såkaldte tentativliste. Ud af i alt 13 indkomne forslag var Dragør blandt de tre nye bud på dansk verdenskulturarv.

“Som følge heraf har kulturministeren besluttet, at Dragør gamle by og havn – en skipperby fra verdens store sejlskibstid i 1700- og 1800-tallet bliver optaget på tentativlisten” står der bl.a. i brevet fra Kulturministeriet.

Forud for udpegelsen er der gået adskillige års dybt engageret frivilligt arbejde, og det er kronen på værket, at udpegelsen nu er i hus.

Axel Bendtsen fra UNESCO-arbejdsgruppen er begejstret over, at Dragør nu er helt i front som dansk kulturarv: ”Det her er kronen på værket. Vi startede med at få det brune Johanneskors, så fik vi Prins Henriks Europa Nostra-pris, og nu den ultimative nationale anerkendelse med udpegelsen til tentativlisten. Jeg er så stolt på Dragørs vegne.”

Borgmester Eik Dahl Bidstrup er også glad: ”Hele æren for vores udpegning tilfalder de mange borgere, som gennem generationer har værnet om vores by, været stolte af den, og nu oven i købet har beskrevet den så flot, at vi får den nationale anerkendelse. Vi skylder dem stor tak”, skriver borgmesteren i en pressemeddelelse.

Forude venter nu en proces, hvor den lokale UNESCO-komité i samarbejde med Kulturstyrelsen skal gøre Dragør klar til endeligt at ansøge om optagelse på den internationale verdensarvsliste.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »