Money Talks i motorsport

Hvis du vil køre stærkt – rigtig stærkt – i motorsportsverdenen, så er der én ting der taler udover talent, viljestyrke og teamwork og det er penge!. I en verden med navne som Lewis Hamilton, Kevin Magnussen og Sebastian Vettel så skal der mere til end en hurtig bil – MONEY TALKS!

Christian Rasmussen i dansk F4 2017
Foto: Ewert Foto

Det ved Formel 4 racerkøreren Christian Rasmussen alt om. Christian er 18 år og opvokset i Dragør. Ved siden af sin motorsportskarriere læser Christian HHX på Niels Brock. Christians far er indehaver af Dansk Turbo Teknik på Amager, så Christian har ikke fået interessen for hestekræfter fra fremmede. Allerede som seks årig satte han sig i sin første Gokart og det særlige talent viste sig allerede i 2013 med Københavns Mesterskabet efterfulgt af Danmarksmesterskabet og det nord-europæiske Mesterskab i 2015.

Årets medaljehøst. Det er ikke småting Christian hiver hjem fra asfalten. Foto: DragørNyheder.dk

I 2016 fik han mulighed for at rykke en klasse op og først køre Formel Ford og dernæst Formel 4 hos Jan Magnussen´s team. Trods en lidt vanskelig start på Formel 4 endte Christian alligevel med en tilfredsstillende placering. Nok til at han i december 2017 fik mulighed for at komme over på den anden side af atlanten og testkøre for det amerikanske team Jay Howard og det gik så godt at Christian nu i 2018 skal køre for Jay Howard Driver Development hvor han deltager i F4 US Championship og blandt andet skal køre med serier som Pirelli World Challenge, Formula Drift og ikke mindst Formel 1 ved USA’s Grand Prix i Austin, TX – et samarbejde Christian ser meget frem til med nuværende IndyCar-kører Jay Howard, som også er teamchef.

Vi mødte Christian en varm torsdag morgen i hans fars bilforretning på Englandsvej, dagen inden han rejser videre til USA for at køre løb. Vi fik en hyggelig snak om løst og fast i en verden hvor resultater tæller men fremfor alt Money Talks. Det koster mange penge at køre motorsport og modsat hvad de fleste nok tror, så er det køreren selv der skal skaffe pengene. Det betyder at Christian ud over at holde sig i top form og følge sin uddannelse på Niels Brock også selv skal finde sponsorer til at finansiere karrieren indenfor motorsporten og det er ikke hundredekronesedler vi taler om, det er millioner.

“MONEY TALKS! Hvis man vil frem i denne verden så skal man have et stort hold sponsorer bag sig og det er en stor del af arbejdet, dels at finde sponsorer, men også at pleje dem med sponsorarrangementer. Det kan være foredrag eller motorsportsarrangementer hvor sponsorerne kan være med”, Christian RASMUSSEN

I øjeblikket kigger han på et arrangement hvor sponsorerne kan komme til USA og se nogle løb og samtidig får de lejlighed til at se motorsporten bag gardinerne – noget ganske unikt for motorsportsinteresserede.

Hvad er din ultimative drøm?

“Det er Formel 1 – det er det for alle racerkører. Det er det ultimative man skal stræbe efter. Men mit mål er, at jeg skal kunne leve af at køre, uanset klassen. Drømmen om F1 lever, men Money Talks, så kan jeg leve af motorsporten er min drøm gået i opfyldelse” siger Christian.

Hvilken bil er din drømmebil?

“Tja..det er nok en Porsche, gerne en ældre 911”, slutter Christian af med.

Christian Rasmussen med sit seneste trofæ. En kender vil kunne se at bilen i forgrunden er Christians drømmebil – en Porsche 911 fra 70´erne. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?