Guide til hvad du kan lave i weekenden i Dragør

Er du en af de heldige der holder ferie hjemme, eller skal du blot hygge dig i weekenden, så byder Dragør på endnu en spændende weekend med masser af aktiviteter for store og små. Se her hvad du kan lave:

Lodsens dag

Lørdag den 28. juli rykker de frivillige fra Danmarks Lodsmuseum igen ud på havnepladsen for at fortælle om lodsernes verden før og nu.

Foto: Danmarks Lodsmuseum

Amagerlands Jagthornsblæsere spiller fanfare fra lodstårnet kl. 12:00.

I løbet af eftermiddagen kan børn og voksne deltage i de mange spændende aktiviteter:

Løfte et anker, gå på skattejagt, navigere et skib på en havnemodel, knytte nøgleringe, male deres egen lodsbådsmodel, morse og hejse lodsflag på lodsbåden, lave et lodsflag, gå på opdagelse i udstillingen med gamle søkort, se film om lodsens arbejde, tage en “sejltur” med den nye simulator og prøve lykken i fiskedammen og vinde fine præmier.

Der er Lodsens dag kl. 11-17. Arrangementet er gratis.

Pølseværksted på Amagermuseet

På lørdag er der pølseværksted på Amagermuseet. Jens Janniche fra Food on wood har taget sit pølseudstyr med og vil på underholdende vis instruere børnene i at lave deres egne pølser. De er med til at røre farsen sammen og vælge hvilken slags krydderi, der skal i. Derefter skal farsen stoppes i tarmen, og til sidst skal pølsen grilles, inden den kan spises.

Foto: Museum Amager

Pølseværkstedet finder sted samtidig med levendegørelsen, hvor børnene kan være pige eller karl på gården og hjælpe til med de mange gøremål. Som belønning serverer madmor en pandekage som tak for hjælpen.

Husk, søndag er sidste dag med levendegørelse!

Amagermuseet er åbent 12-16

Vandrehistorier i Christian Mølsteds fodspor

Søndag kl. 13 kan du komme med på en vandrehistorie: Maleren Christian Mølsted var en landskendt kunstner i sin samtid. Han boede hele livet i et lille hus i Dragør. Kom med på en tur i gennem byen i Mølsteds fodspor. Få historien om hvordan Mølsted så sin fødeby og hvordan han deltog i byens liv. Vi slutter af i Mølsteds atelier, hvor vi skal høre om – og se på – hans kunst.

Foto: Museum Amager

Ved Helle Bjorholm. Billetpris: 30 kr. Billetter købes hos kustoden i Lodsmuseet, hvor der også er mødested. Max 20 deltagere

Klassisk byvandring i Dragør

Søndag kl. 14.30 kan du komme med på klassisk Byvandring fra Dragør Turistkontor, entre og billetsalg kl. 14.

Forkæl dig selv med shopping i Dragør

Dragør er en livlig og aktiv handelsby med mange fine forretninger som holder åbent alle dage. Kig forbi til en hyggelig shoppedag eller gør et godt kup under udsalg.

Nyd naturen, kulturen, Strandengen og Øresund

Dragør er slaraffenland i naturlig forstand. Nyd den skønne gamle by, havnen og de smukke strandenge eller hop i vandet fra Dragør Søbad. Du kan også tage børnene med på krabbefiskeri fra Krabbebroen i den gamle havn.

Foto: DragørNyheder.dk
Du kan også tage rundt i Dragørs unikke gamle by på egen hånd og opleve de mange smukke gader og huse. Foto: DragørNyheder.dk

Måneformørkelse i Dragør

Fredag aften kl. 21.30 kan du stå i første parket til at opleve dette århundredes længste måneformørkelse. Måneformørkelsen vil vise sig som en blodrød måne og i Dragør, længst mod øst, får du den allerbedste position for at opleve fænomenet.

Rigtig god weekend i Dragør!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?