Sommersnak med Ole K. Svendsen

Dines Bogø fortsætter sin sommertur rundt og møder lokale Dragør-borgere, til en snak over en kop kaffe – om løst og fast. I denne uge fik han den tidligere lokalpolitiker, socialdemokrat og Kommunalbestyrelsesmedlem Ole Svendsen med til en sommersnak på Dragør Havn.

Ole Svendsen på havnen i Dragør til en snak med Dines Bogø. Foto: Dines Bogø

Af Dines Bogø

Ole Svendsen, der er tæt på de 70 år, er stadig arbejdsramt, men det lykkedes at få et møde på Dragør Havn i ugens løb.

”Hvorfor vil du sludre med mig? Jeg er ikke i Kommunalbestyrelsen mere.”

Mange også uden for liste-A har nævnt, at du altid har haft god indsigt i lokale forhold. Man kunne drøfte sager med dig på tværs af partiskel. Det foregik altid i en god tone uanset om man var enige eller uenige.

Hvorfor blev du aktiv i liste-A?

“Min far var også socialdemokrat. Som mangeårig elektriker i Lufthavnen blev jeg aktiv i fagbevægelsen”.

I dit arbejde med banelys ved betonbanerne, er du så stødt på efterladenskaber fra krigens tid?

”Ja mange gange og ofte er jeg blevet tilkaldt, når der pludselig dukkede ældre ikke registrerede kabler op”.

Det med det historiske i lufthavnen er spændende. Det må vi tage en anden gang. Jeg kan høre, at du kan fortælle meget, man ikke kan finde i arkiverne.

Har du altid været aktiv i Socialdemokratiet?

”Kortvarigt var jeg i et lokalt parti i Dragør, men lad os glemme det”.

Savner du arbejdet i Kommunalbestyrelsen?

”Det var spændende, men ind imellem tog man sig til hovedet, når medlemmer pludselig løb fra aftaler, fordi deres bagland havde fået andre meninger”.

”Der er eksempler på, at seriøse projekter er skudt til hjørne, fordi et medlem af kommunalbestyrelsen skulle tage hensyn til en ven eller en bekendts ønske” Men jeg har haft en rigtig god tid i Kommunalbestyrelsen og gode relationer til de andre medlemmer i byrådet.

Er du stadig politisk aktiv?

”Nej jeg har meldt mig ud af partiet. Både lokalt og landspolitisk. Vi havde et fint internt forløb med Allan Holst i gruppen, men det skulle der ændres på. Men du må spørge andre partier om de foretrækker det tidligere hold i liste-A eller det nye”.

”Det gik lidt galt op til det sidste valg. Vælgerne fik ikke et rigtig, at vide, hvad der var op og ned i skolesagen. Der manglede en mere klar enig udmelding. Der var udsagn i flere retninger”.

”Som du ved, er jeg aktiv i mange foreninger. Lige i øjeblikket er Biografforeningen i fokus. Det er 90 år siden i år, at biografen åbnede på Jan Timanns Plads”.

”Jeg spiller stadig også meget bordtennis og daglig skal gæssene jo passes i Walløes Havn”.

”Selv om jeg fylder 70 år senere i år, som du ved, er jeg stadig aktiv på arbejdsmarked. Jeg føler mig frisk og rørig og jeg kører for et firma på Amager Landevej”.

Hvad skal man fokusere på i Dragør?

”Under alle omstændigheder skal man samarbejde bedre i Kommunalbestyrelsen. Man skal tale ordentlig til hinanden og man skal kunne stole på aftaler. Episoden sidste år, hvor et medlem var truende over for borgmesteren hører ikke hjemme i politisk arbejde”.

Den sag har politiet afgjort. De siger, at det er påstand mod påstand. Vidnerne kunne ikke bidrage med noget. De led måske også af akut hukommelsestab?

”Jeg sad tæt ved og jeg er ikke blevet afhørt. Jeg ved ikke, hvorfor politiet kun afhørte udvalgte? Man har spurgt politiet om hvorfor jeg ikke skulle afhøres, men fik vist ikke noget svar?”

Hvorfor bor du i Store Magleby, når familien er fra Dragør?

”Lisbeth boede i Nordre Kinkelgade og så var det naturligt, at jeg flyttede der til. Mit barndomshjem er i Strandgade 12 lige op til Borgerforeningens hus. Men jeg føler mig hjemme overalt i kommunen”.

”Min far havde engang været i Sverige, hvor han havde optrådt med at efterligne forskellige fuglelyde. De kaldte ham ”Whisleren” og det tilnavn fulgte ham”.

”I Dragør, men også i Store Magleby, skal der ikke meget til, før man får et tilnavn”, OLE SVENDSEN

Nu bor du tæt på lufthavnen?

”Ja min gamle arbejdsplads. Det virker som om vindforholdene i år med nordlige vinde har bevirket, at man hører flyene på en anden måde. De er nok blevet mere støjsvage, men fragtfly tidlig om morgenen bemærker man jo”.

Hvordan skal man behandle tilflyttere?

”Alle der har lyst til at komme til Dragør, skal være velkomne, specielt, hvis de kan bidrage med noget”.

Skal vi have flere boliger til unge?

”Man burde satse mere på boliger til ældre. Ældre kan så flytte til noget mindre og dermed frigive større boliger til andre”.

Hvad skal der ske på Aflandshage?

”Når den tidligere Kongelund kaserne på Kalvebodvej helt nedlægges, kunne man passende lægge det ”Vandland” der, som borgmesteren har talt om”.

”Jeg har ikke hørt, at andre større arbejdspladser derude evt. skal flytte”.

Skal der ændres noget på havnen?

”Der skal ikke ændres på moler eller havnestruktur. Der skal ikke være boliger eller husbåde på havnen. Gerne mere havnerelateret aktiviteter”.

”Har man aftalt noget f.eks. med ejerne af bådeværft og ”Cafe Espersen”, skal man ikke løbe fra aftaler. Det er ikke i orden over for de aktive på havnen”.

”Det gælder i øvrigt også ombygning af Badehotellet. I flere tilfælde har man påført erhvervsaktive unødige udgifter pga politisk fnidder”.

Dragør Biograf havde eftermiddagsforestilling, som Ole Svendsen også skulle nå, så fortsættelse følger ved en passende lejlighed.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?