Effektiv stopper for tårnspring i Dragør havn?

Først kunne man læse om de livsfarlige udspring fra en mast i Dragørs gamle færgehavn i Facebookgruppen DragørNyheder, hvor en rystet Morten Dreyer (DF) havde fanget en ung mand i toppen af den ca. 10 meter høje signalmast og kaldte den livsfarlige mandsdomsprøve ren idioti.

Livsfarlig leg eller ungdommens mandomsprøve? Foto: DragørNyheder.dk

Historien om de unges farlige leg fandt lynhurtigt vej til de store regionale og landsdækkende medier. Både BT og TV2 Lorry dækkede historien og kunne blandt andet berette, at havnefoged Lars Olsen effektivt havde sat en stopper for løjerne med opsætning af et vandretstående gitter nederst på masten.

Fra TV2 Lorry, tirsdag den 7. august 2018

Imidlertid ser det ikke ud til at det nye gitter har den fornødne effekt. DragørNyheder.dk kiggede forbi færgehavnen onsdag eftermiddag, hvor en flok unge hyggede sig med havnebad a´la Københavns Havn og Islands Brygge. Gitteret som mest af alt ligner et tørrestativ fra Jem & Fix gav uhindret adgang til toppen af den 10 meter høje signalmast.

Det vandrette gitter har ikke haft den tiltænkte effekt som det ses her på billedet. Havnefoged Lars Olsen mener at nogen har knækket “armene” af gitteret. Foto: DragørNyheder.dk

De unge undrede sig over den, mildest talt, gakkede løsning men endnu mere over, at man ikke opsætter en platform som gør det muligt at bade uden risiko.

“Det må være en ommer” siger de unge samstemmende.

“Der mangler jo muligheder for de unge i Dragør så hvorfor ikke gøre noget som vi kan bruge til noget og hygge os med, fremfor at forhindre os”, siger én af de unge til DragørNyheder.dk

De fleste udspring sker fra “Broen” i den gamle færgehavn. En knapt så farlig mandomsprøve. Foto: DragørNyheder.dk

Havnefoged Lars Olsen kom cyklende forbi og anråbte de unge mennesker med besked om ikke at kravle op i masten og med forbud om at bade i havnen. En af de unge reagerede prompte og svarede; “Din kollega har lige sagt, at vi bader på eget ansvar”.

Havnefoged Lars Olsen kiggede nærmere på gitteret og erkendte, at det nok var en “ommer” og vendte cyklen mod havnekontoret.

Den umiddelbare stemning i færgelejet var sommerlig og hyggelig og de unge mennesker ikke synligt mere faretruende i deres leg end de fleste andre husker sin ungdom. Smartphones, Facebook og lynhurtige medier har imidlertid nok gjort sit til, at der hurtigt kommer fordømmende bemærkninger om nutidens “tossede ungdom”.

Et hurtigt dyk i arkiverne vil vide at lokalpolitikeren Morten Dreyer, i sine ungdomsår, svømmede om kap med Dragør-Limhamn færgen i det samme bassin. Men det var før medierne kunne nå at opsnappe den livsfarlige mandomsprøve.

Når enden er god er alting godt

Unge piger på broen i den gamle færgehavn. Foto: fra TV2 Lorry
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?