Sagen der ikke vil forsvinde: Bevis eller manglende bevis?

Den højtprofilerede sag fra sidste år mellem borgmester Eik Dahl Bidstrup og tidligere byrådesmedlem Svend Mathiasen som endte med en politianmeldelse for vold, indgivet af borgmesteren mod Svend Mathiasen, efter tumult i byrådssalen mellem de to parter, vil tilsyneladende ingen ende tage.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (tv) og tidligere byrådsmedlem Svend Mathiasen.

På økonomiudvalgsmødet i morgen har Konservative og List-T fremsat spørgsmål til borgmesteren hvori de beder ham forklare sig yderligere i sagen. Borgmesteren mener at C og T prøver at slå politisk plat på sagen og opfordrer til at trække i arbejdstøjet. Læs mere længere nede i artiklen.

Sagen var anmeldt under straffelovens § 244 (den milde voldsparagraf):

”Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år”.

Sagsfremstilling:

28. september 2017

Efter et økonomiudvalgsmøde tilbage i september 2017 opstod der, ifølge vidner, noget ”tumult” i mødesalen.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup siger, at daværende byrådsmedlem Svend Mathiasen kontaktede ham ved at slå på skulderen og ruske i hans arm på en sådan måde, at han følte sig forulempet.

Svend Mathiasen mener modsætningsvis, at han kun prikkede borgmesteren på ryggen for at få denne til at lytte.

Politiet rejser ikke anklage pga. manglende bevis

Borgmesteren henvendte sig efter opfordring til politiet, der modtog anmeldelse om overgrebet.

Flere, men ikke alle, af de tilstedeværende, der overværende mødet, blev afhørt. Ud fra vidneafhøringerne og de to parters udtalelser, kan anklagemyndigheden konkludere, at der ikke kan føres bevis for at Svend Mathiasen er skyldig. Der rejses derfor ingen sag efter straffgelovens § 244.

Der er modstridende påstande om den tumult, der opstod og netop de seks udvalgte vidner, der har været afhørt af politiet, har ikke kunne belyse sagen yderligere.

Punkt på dagsorden i Økonomiudvalget den 23. august 2018

Peter Læssøe fra liste T ønsker 10 dage før Økonomiudvalgsmødet følgende punkt behandlet.

Peter Læssøe (T). Foto: Dines Bogø

”C- og T-gruppen vil – på baggrund af politiets afvisning af borgmesterens anmeldelse – bede borgmesteren forklare, hvorfor at det var nødvendigt at anmelde tidligere medlem af kommunalbestyrelsen – Svend Mathiasen – for vold i september 2017, når Borgmesteren udtaler, at han ikke ønskede en domsfældelse?”

Vi spurgte bormesteren om det punkt på dagsordenen:

”Egentlig så har jeg set denne sag som afsluttet med politiets beslutning om ikke at gå videre med sagen, da man vurderede at man ikke havde materiale nok baseret på de afhørte vidner til at få en domsfældelse”.

“Derfor undrer det mig da, at både de Konservative og Liste T forsøger at slå politisk plat på denne sag”.

“Jeg kan forstå på røster i de to partiers baglande, at sagen her mere handler om at få borgmesteren ned med nakken, end det handler om politik”.

“Det finder jeg selvfølgelig særdeles usympatisk”.

“Jeg vil blot opfordre de to partier til at beslutte sig for fremover, at koncentrere sig om at arbejde for Dragørs borgere i stedet for at hænge fast i, at man ikke fik borgmesterposten ved kommunalvalget”, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup til sagen.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »