Sensommerhilsen fra Borgmesteren

Så er sommeren godt og vel overstået, selv om der stadigvæk er stunder med dejlig sol og skyfri himmel over Dragør.

Og netop vejret håber vi på holder i den kommende weekend hvor det vil summe af liv på vores alles havn.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup med en sensommer hilsen til borgerne i Dragør.

Sammen med de frivillige organisationer i Dragør holder kommunen Frivillig Fredag, hvor vi også vil overrække årets Initiativpris.

Lørdag holder Sildens Dag deres årlige arrangement og søndag vil Dragør Erhverv sammen med kommunen, stå for ’En bid af Dragør’ med en spændende kokkekonkurrence, bestående af seks kokkeelever der laver retter af lokale råvarer. Jeg håber at så mange borgere som muligt vil dukke op.

Netop samarbejdet mellem kommune og det frivillige er en hjørnesten i Dragør. Vi har i en årrække udviklet og arbejdet på at give de bedste rammevilkår for vores foreninger som muligt. Det vil vi fortsat gøre, også selv om kommunens økonomi lige pt. står overfor nogle mørke skyer.

I denne uge skød vi den årlige budgetproces i gang. Desværre så ser det noget sværere ud i år end de tidligere år. På grund af store stigende sociale udgifter, så skal vi finde besparelser for et større beløb. Det er selvfølgelig en opgave vi tager meget seriøst og jeg vil i løbet af de kommende uger invitere partierne ind i forhandlingsrummet med det udgangspunkt, at vi fortsat skal fastholde en sund kommunal økonomi. Det har vi gjort så længe jeg har været forhandlingsleder. Når det er sagt, er der selvfølgelig også områder vi bliver nødt til at opgradere på og fastholde serviceniveauet.

Der er heldigvis flere ting vi kan glæde os over. Før sommerferien var Hanne Bendtsen formand for Beboerforeningen i Den gamle by og jeg inde på Amalienborg og modtage Prins Henriks danske Europa Nostra Pris 2018. Prisen er givet til Dragør Gamle by og Dragør kommune.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup og Hanne Bacher Bendtsen foran Amalienborg inden prisoverrækkelsen. Foto: Dines Bogø

Det er selvfølgelig en stor ære at modtage sådan en pris – og det forpligter. Derfor har jeg til næste måneds møder i kommunalbestyrelsen fremsat forslag om, at vi ser på en mulighed for at opgradere markant på turismeområdet i form af bedre sanitære forhold, flere toiletter til vores gæster, bedre skiltning samt flere skraldespande og tømning af disse. Det er vigtigt, at vores gæster oplever en by der ud over at have nogle fantastiske borgere, også fungerer på de infrastrukturelle områder.

En vigtig ting, er også at turisme og aktiviteter ikke kun centreres om et lille område omkring havnen. Vi har en skøn kommune med masser af natur. Her er vi i gang med at få en masse spændende aktiviteter i gang på bla. Kongelundsfortet. Det gælder både ’spis med’ arrangementer og Outdoor try-out og her senere på måneden kan vi fejre Kongelundens 200-års fødselsdag.

Hermed en opfordring til at deltage i nogle af de spændende arrangementer.

Med ønske om en skøn sensommer.

Eik Dahl Bidstrup
Borgmester

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?