Tilbageblik på Sildens Dag

Sildens Dag i Dragør fejrer lørdag 20 års jubilæum. Et lokalt initiativ som er blevet til en kulturinstitution i vores lille skipperby. På lørdag kl. 11 åbner det store telt på gammel havn i Dragør med sildetallerkener, luksusanretninger, varme fiskefrikadeller, musik og til at skylle de hele ned med, lidt koldt fra hanen.

I forbindelse med jubilæet har vi været en tur i arkivet.

Den fine nål som overrækkes til Sildens Dag´s gæstetaler. I år er det havnefoged Lars Olsen som modtager den fine sildenål. Foto: Dines Bogø

For 20 år siden opstod ideen med at holde en ”Sildens Dag” i Dragør. Lokale var blevet inspireret af tilsvarende arrangementer fra andre byer i øresundsregionen.

I 2016 var der gæster fra Paris. Foto: Dines Bogø
Lokale “Stamgæster” til Sildens Dag i 2016. Foto: Dines Bogø

I Dragør har det årlige arrangement ikke bare tiltrukket lokale, men der kommer gæster til dagen langvejsfra.

Sildens dag bliver altid afholdt den sidste lørdag i august.

Dagen åbnes af en gæstetaler og, der bl.a. byder velkommen. Det er ikke hvert år, at man på forhånd har været orienteret om navnet på gæstetaleren.

I 2007 var der ekstra underholdning på Havnepladsen. Ferrari-træf og brudepar, der skulle fotograferes. Brudepigerne havde tid til, at der blev taget et ekstra foto. Foto: Dines Bogø
Foto: Dines Bogø

Gennem tiden har man bl.a. kunne hilse på borgmestre, forfattere, historikere, ministre som gæstetalere. Efter talen er der musikalsk underholdning.

Foto: Dines Bogø
Foto: Dines Bogø
Skånes flag var også med i 2012 og 2013. Fotos: Dines Bogø

Overskuddet fra Sildens Dag er hvert år gået til skiftende initiativer, som lokalt er med til at skabe glæde og trivsel.

Sild er godt

I teltet serveres sildetallerken, men man kan også købe laks, fiskefrikadeller eller krabbesalat og det hele nydes med koldt fadøl eller vin og måske en snaps eller to.

I 2010 var udenrigsminister Lene Espersen gæstetaler. Foto: Dines Bogø
I 2011 havde nogle af gæsterne iført sig fornuftigt overtøj. Foto: Dines Bogø

Mange sponsorer støtter og mange frivillige sørger fra at ingen sulter eller tørster.

Seneste artikler

 

Fik du læst?