Sol og gaveregn på Sildens Dag

Lørdag fejrede Sildens Dag i Dragør sit 20 års jubilæum med et brag af en sildefest på Dragør havn. Trods en usikker vejrudsigt holdt det stort set tørt og de fleste dråber faldt som gaveregn – fra Foreningen Sildens Dag.

Allerede fra kl. 11 var der kø ved kassen til de mange sildehungrende gæster. Foto: DragørNyheder.dk

Jubilæums året blev fejret på sædvanlig vis med sildeanretninger og platter med andre lækkerier fra havets skattekammer. Det meste blev skyllet ned med lidt fra baren.

Foto: DragørNyheder.dk

Allerede fra kl. 11 stod folk i kø for at sikre sig en tallerken og en god plads i teltet. Der var travlhed og desværre måtte Sildens Dag, lidt for tidligt efter eget udsagn, melde udsolgt på den populære Sildetallerken. Det gav så til gengæld ekstra travlhed med de friskstegte fiskefrikadeller – alt i alt lod det til at alle var glade og tilfredse.

Sildens Dag er også børnenes dag og fiskefrikadellerne gik som varmt brød. Foto: DragørNyheder.dk

Årets åbningstaler var Havnefoged Lars Olsen som bekendtgjorde at han ikke var egentlig sildespecialist, men trods det havde han dog kendskab til de fleste sildearter herunder hvide sild, røde sild og karry sild – til stor morskab i teltet. Havnefoged Lars Olsen modtog som årets taler Sildenålen.

Årets åbningstaler Havnefoged Lars Olsen (th) modtager sildenålen og en buket af Søren Mogensen, formand i Sildens Dag. Foto: DragørNyheder.dk

I forbindelse med Sildens Dags 20 års jubilæum havde Foreningen besluttet at donere et ekstra stort beløb til gode formål i Dragør. Største donation på 25.000 kroner gik til foreningen lodsbåden 202´s venner, men fem andre fik også del i de 60.000 kroner som foreningen uddelte.

Årets modtagere af donationer fra Foreningen Sildens Dag. Foto: DragørNyheder.dk

Billet- og kassemester Nils Høj sørgede for at de godt tusinde gæster blev ekspederet ved indgangen og fik deres “Sildetallerken”.

Kassemester Nils Høj sørgede for effektiv ekspedition af de mange gæster. Foto: DragørNyheder.dk

Ude og inde var der “fuldt hus” og stemningen var i top.

Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?