Designfejl lukker ARC

En fejl i energianlægget på Danmarks dyreste forbrændingsanlæg ARC har bremset al produktion af el og varme på ubestemt tid.

Det er en designfejl på energianlægget hos Amager Ressource Center (ARC), som har skabt så meget kaos, at al affaldsforbrænding og produktion af el og varme er sat ud af drift på ubestemt tid, skriver dr.dk

– Vi kan bekræfte, at vi ikke producerer energi lige nu. Årsagen er fejl på kompensatorerne, og vi arbejder i øjeblikket stærkt på at løse de udfordringer, som nedlukningen har givet os, siger kommunikationschef Morten Kramer Nielsen, der ikke ønsker at kommentere yderligere.

Fejlene er så omfattende, at hele energianlægget, der producerer varme og el til borgerne i fem hovedstadskommuner, har været lukket ned siden fredag aften.

Dermed afbrænder selskabet lige nu hverken affald eller producerer el og varme på anlægget.

Uvist hvordan fejlene skal udbedres

Det er endnu uvist, hvordan fejlene skal udbedres, ligesom ARC heller ikke kan sige, hvornår det forventes, at værket kan startes igen.

Ifølge kommunen.dk’s oplysninger er det Rambøll og Vølund, der sammen med ARC skal forsøge at løse problemerne. Det er ifølge kommunen.dk en række kompensatorer leveret af Vølund, der har skabt problemer. Ifølge kommunen.dk’s oplysninger ved ARC endnu ikke, om designfejlen er opstået i forbindelse med produktionen eller ved montering, skriver dr.dk 

Bekymring om økonomien

På de sociale medier tikker det ind med kommentarer fra bekymrede borgere som frygter at den økonomiske succes for prestigebyggeriet udebliver.

Anlægget har ikke været i drift 6 mdr endnu, så de langsigtede økonomiske virkninger er nok lidt vel tidligt at evaluere. Men med allerede indhøstede erfaringer går det som forudsat, Morten Dreyer (DF), Dragør Kommunes repræsentant i ARC´s bestyrelse på facebook

Det prestigefyldte byggeri har ikke haft medvind endnu og de økonomiske rammer er for længst sprængt. Senest måtte det rekreative projekt Amager Bakke, som er en del af byggeriet, bede ejerkommunerne om flere penge, for at færdiggøre skibakken på toppen af forbrændingsanlægget.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?