Emmamaria Vincentz: ”Vores dagplejemor gjorde os trygge”

Emmamaria Vincentz brænder for yogaterapi og rejser land og rige rundt for at lære andre, hvordan børneyoga kan fremme børn og unges læring og livskvalitet, ikke mindst inden for specialområdet. Hun er inspireret af sin egen søn, Alezander, der er født med Downs Syndrom, og hendes allerbedste Dragør-minde er de ukuelige Dragør-voksne, der har givet hendes børn de bedste og mest trygge rammer at vokse op i.

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Jeg er grundlægger af Lille Yoga Hus, der hjælper børn og deres voksne med at finde mere fred og ro i hverdagslivet samt lærer dem, hvordan de kan passe bedre på sig selv, hinanden og vores jord.

Jeg har undervist i yoga for børn, unge og voksne gennem mange år. Blandt andet her i Dragør i Fysiq og i Amagerland Gymnastikforening. Jeg haft også haft min egen klinik i den gamle by, og så har jeg udgivet to bøger om børneyoga ”Lyt til løven – yogaremser for børn” og ”Hokus Pokus Filiyoga”.

Hvad består din hverdag af?

Jeg drager land og rige rundt for at inspirere og formidle, hvordan børneyoga kan bruges i pædagogisk, lærings- og sundhedsmæssig regi som fremme for børn og unges livskvalitet, læring og bevidsthed. Jeg har særligt fokus på den terapeutiske brug inden for specialområdet, da jeg har en søn med særlige behov, der har inspireret mig.

Resten af tiden er jeg til at finde i mit dejlige yogastudie i Nyrnberggade, hvor jeg har en-til-en yoga og underviser på uddannelser og workshops.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Jeg er fyldt et halvt århundrede, har meldt mig som frivillig i Greenpeace og påtænker at gå ind i politik for at gøre en forskel for klima og vores børns fremtid.

Hvad er dit bedste Dragør-minde?

Mit bedste Dragør-minde er vores eminente dagplejemor Dorthe. Det var hende, der tog imod Alezander, da han blev født. Hun var den kærligste dagplejemor, der gik meget op i børnenes trivsel, udvikling og leg. Alezander har Downs Syndrom, og jeg var meget ked af det, men Dorthe ville gerne tage imod ham og gav ham de bedste og mest trygge rammer for udvikling, vi kunne ønske os.

Og så er der den skønne børnehave Menigheden med deres fantastiske medarbejdere. Jeg har været særligt glad for personalets ånd og ukuelighed. De har været der i mange år, og man kan mærke deres kæmpe engagement for børnene og for at lade dem være børn. Der har altid været de skønneste traditioner og altid tid til te og en snak.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Det er helt klart Cafe Havblik, som har kvalitetskaffe og lækre snacks. Desværre er der blot sæsonåbent. Jeg elsker ellers at sidde på fortet og kigge ud over Øresund – og gå lange ture ved Strandengene. Naturen her er fantastisk, og vi skal passe godt på den. Jeg kunne godt ønske mig et sted i Dragør med mere fokus på økologi, vegetarisk mad og bæredygtighed.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Udover Café Havblik, som desværre nu er lukket for sæsonen, så kan jeg virkelig anbefale at aftenbade på badeanstalten, lægge vejen forbi Café Hjerteblomst og spise hjemmebagte isvafler fra Nams is.


Navn:  Emmamaria Vincentz
Alder: 50 år
Beskæftigelse: Yogalærer, terapeut & forfatter

Hvad er din tilknytning til Dragør?  Min mand boede her og forførte mig til at flytte herud efter en promotur rundt i byen og gennem Kongelunden. Nu har jeg boet her 20 år.

Læs mere: www.lilleyogahus.dk


 

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?